Nu på bio

Det senaste på biofronten!

The Hitman's Wife's Bodyguard

The Hitman's Wife's Bodyguard (2021)

 • 1 tim 39 min
 • Action, Komedi
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Recension
15 juni 2021
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Recension
15 juni 2021

Resereklamen från helvetet.

Den 16 juni är det premiär för "The Hitman's Wife's Bodyguard", uppföljaren till actionfilmen "The Hitman's Bodyguard" från 2017. Precis som den föregående filmen bör den inte tas på för stort allvar, eller kanske inget alls.

 • Regi:
  Patrick Hughes
 • Manus:
  Tom O'Connor, Brandon Murphy, Phillip Murphy
 • I rollerna:
  Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Salma Hayek, Antonio Banderas m.fl.
 
 

Efter händelserna i förra filmen går livvakten Michael Bryce (Ryan Reynolds) i terapi. Löftet om att sluta skjuta folk blir inte särskilt långvarigt, snart dyker Darius Kincaids (Samuel L. Jackson) hustru Sonia (Salma Hayek) upp och drar med honom på ett nytt uppdrag – att rädda sin make.

Samtidigt bestämmer sig en tokstolle med storhetsvansinne, spelad av Antonio Banderas, för att rasera Europa i hopp om att återställa sitt ekonomiskt fördärvade Grekland som stormakt. Vad som sedan händer kan bäst beskrivas som en resereklam från helvetet.

Kulor far kors och tvärs över kontinenten tillsammans med ett oräkneligt antal exploderande bilar, för att inte tala om alla ordvitsar. Monaco, Italien, Grekland och Kroatien är bara några av de tjusiga platser vi får se raseras. Fånigt? Väldigt. Roligt? Ibland.

Dumt så att det står härliga till.

 
 

Under den 99 minuter långa våldsfesten flirtas det med allt från James Bond till Tjejen som visste för mycket i ett rasande tempo. Det bjuds också på ett sinnessjukt antal lökiga backstories. Att de är ironiska går nog ingen förbi, men visst känns det lite väl krystat den femtielfte gången.

Som du förstår ska man inte ta The Hitman's Wife's Bodyguard på allvar – om nu någon trodde det. Men sitt hopkok av Ryan Reynolds Deadpool-läge och en lightversion av John Wick-våld, finns det en del att hämta för actionälskaren. Att bara se dessa skådespelare fåna sig tillsammans gör mödan värd. Inte minst råbarkade Salma Hayek vars ordförråd skulle få Kapten Haddock att blekna.

Gillade du den första filmen, kommer du nog att gilla denna med. Ett godkänt tidsfördriv för en regnig sommarkväll.

Scrolla vidare för mer läsning eller spana in vår lista med bra actionfilmer på Netflix.

NÄSTA ARTIKEL