The Bye Bye Man

The Bye Bye Man (2017)

Oscar Vilhelmsson | Recension
26 januari 2017
Oscar Vilhelmsson | Recension
26 januari 2017

THE BYE BYE MAN

Tre collegestudenter flyttar från sina korridorer in i ett gammalt hus. Det dröjer inte länge innan de börjar ana att det är något märkligt med deras nya hem och snart har de av misstag släppt lös ett mytomspunnet väsen kallad "The Bye Bye Man".

Alla som hör eller läser hans namn blir indragna i den dödliga förbannelsen. De tre vännerna måste nu försöka rädda sig från varelsen och samtidigt hemlighålla honom från alla omkring. Det visar sig snart att The Bye Bye Man kan påverka deras tankar, skapa vanföreställningar och förändra deras beteenden. Tvivel om vad som är verkligt smyger sig på, samtidigt som vänskaperna sätts på hårda prov.

The Bye Bye Man

Jag vet inte vad makarna Title och Penner hade för vision när de skapade The Bye Bye Man, men jag har svårt att tro att det var det här resultatet. Öppningsscenen fick ändå filmen att verka lovande, men det tog inte lång tid för mig att helt ge upp hoppet om den. Det märktes tidigt att skådespelarna inte skulle hålla någon särskilt hög nivå – vilket stämde. Manuset kändes tarvligt och handlingen innehöll alldeles för många sidospår som aldrig följdes upp. Det var mycket som kändes rent av osammanhängande.

Någon stämning upplever jag inte alls. Scenografin är överlag undermålig och effekterna är näst intill pinsamma. Det som är menat att vara läskigt i The Bye Bye Man blir istället långtråkigt och förutsägbart. Vi får inte lära känna karaktärerna på djupet heller, så på det stora hela är filmen bara ytlig och ointressant.

På samma sätt som karaktärerna försöker stoppa spridningen av orden "The Bye Bye Man", bör vi göra likadant. Spana istället in vår lista med tips på bra skräckfilmer.