Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Spiral: From the Legacy of Saw

Spiral: From the Legacy of Saw (2021)

 • 1 tim 33 min
 • Skräck
Sofia Olovsson | Recension
02 juni 2021
Sofia Olovsson | Recension
02 juni 2021

Nya Saw-filmen är blodigare och äckligare än någonsin.

Chris Rock spelar rollen som utsatt polis och tvingas lösa ett mysterium där tiden är den största fienden.

 • Regi:
  Darren Lynn Bousman
 • Manus:
  Josh Stolberg, Pete Goldfinger
 • I rollerna:
  Chris Rock, Samuel L. Jackson, Max Minghella m.fl.

Spiral: From the Legacy of Saw är den nyaste tappningen av Saw-konceptet där vi får möta Chris Rock i rollen som polisen Banks tillsammans med Max Minghella och Samuel L. Jackson

Spiral: From the Legacy of Saw
Foto: Lionsgate

Filmen tar vid när en av poliskommissarierna tragiskt hittas mördad i ett av tunnelbanesystemen där hans tunga blivit avsliten. Kommisarie Banks tar sig an fallet tillsammans med nykomlingen Schenk. De inser snart att den som ligger bakom mordet är någon som inspirerats av självaste Jigsaw och att leken bara börjat på hans jakt efter flera polismän och lagens rättvisa. 

En av de bäst castade Saw-filmerna

Spiral: From the Legacy of Saw går nu på bio och den efterlängtade skräckisen fullkomligt äcklar mig – på ett bra sätt. Förväntningarna över att se en Saw-film är såklart att den ska innehålla blod, spänning och mer blod, vilket Spiral definitivt gör. 

Detta må även vara en av de bäst castade Saw-filmerna med både Chris Rock och Samuel L. Jackson i rollerna. Framförallt gillar jag Rock som utsatt polis. Att han kämpar både på jobbet och i sitt privatliv ger mer djup till berättelsen än vi sett i de senaste filmerna. Med en stark huvudroll vore det kul att få se en fortsättning. 

Det är svårt att ge toppbetyg till en skräckis och så är fallet även den här gången. Vi är väl medvetna om franchisens koncept och storyn får kämpa med att överraska. Det som Spiral dock lyckas med är att bygga spänning kring pusslet som måste lösas innan tiden rinner ut. 

VIDARE LÄSNING: Biopremiärer i sommar 2021

"Spiral" får som sagt inget toppbetyg men jag kan absolut rekommendera den. Vi bjuds på bra jumpscares, en massa blod och äckliga scener som känns i magen. Och såklart en riktigt bra twist. 

För mer läsning, scrolla vidare! Eller spana in vår lista med nya skräckserier… men bara om du vågar!

NÄSTA ARTIKEL