Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
 	The Snow White Chronicles - The Huntsman: Winter's War (2016)

The Snow White Chronicles - The Huntsman: Winter's War (2016)

 • 1 tim 54 min
 • Action, Äventyr
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Recension
05 april 2016
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Recension
05 april 2016

Urusel uppföljare till trött film.

Eftersom den första filmen i filmserien The Snow White Chronicles fick så dålig kritik, är det häpnadsväckande att det nu kommer en fortsättning. Uppföljaren är också speciell eftersom den utspelar sig både före och efter den första filmen.

 • Regi:
  Cedric Nicolas-Troyan
 • Manus:
  Evan Spiliotopoulos, Craig Mazin, Evan Daughtry (Karaktärer)
 • I rollerna:
  Emily Blunt, Jessica Chastain, Chris Hemsworth, Charlize Theron, Nick Frost m.fl.

Filmen börjar med att den elaka drottningen Revennas (Charlize Theron) syster, Freja (Emily Blunt), blir sviken av sitt livs kärlek och lämnar land och rike för att erövra snölandskapet i norr. Snart kommer hon bli känd som "Isdrottningen" och i hennes kungadöme kommer det bara att finnas en grundlag: tillåt dig aldrig att älska.

Freja bygger upp en gigantisk armé genom att invadera byar, mörda de vuxna och kidnappa alla barn som hon omedelbart tränar upp för sin sak. Hon rättfärdigar sitt vansinniga korståg med idén om att hon frigör alla barnen från kärlekens bojor. För om det är något hon har lärt sig, så är det att kärleken är lika hänsynslös som den är förödande - vilket vi blir påminda om i nästan alla Frejas scener. Bland hennes barnsoldater finner vi också Eric "The Huntsman" (Chris Hemsworth) och Sara (Jessica Chastain). Åren går och en kärlekshistoria inleds mellan Eric och Sara, en kärlekshistoria som känns lika oundviklig som förbjuden.

Huntsman
Foto: UIP

Vi hoppar fram sju år, till tiden när den förra Snow White-filmen tog slut. Den magiska spegeln är försvunnen och Eric måste hitta den innan Freja gör det. Om hon får tag i spegeln kommer hennes krafter att bli förödande för Snövits rike. Till sin hjälp har Eric två dvärgar, som är både hans vapendragare och filmens lustigkurrar.

För de som är intresserade av en fortsättning på den förra filmen och för de som är nyfikna på karaktären Snövit: A) Filmen är riktigt svag B) Snövit är inte ens med.

The Huntsman: Winter's War är mest en märklig sammanslagning av Disneys dundersuccé Frozen och  Sagan om Ringen. Den senare utgör en mall för grundstoryn medan den förra har varit en tydlig inspirationskälla för berättarröst, miljöer, fantasiväsen och skämt.

Medan jag kämpar mig igenom det utdragna filmeposet kan jag inte sluta undra hur mycket pengar skådespelarna Emily Blunt och Jessica Chastain fick för att ställa upp i detta förvirrade och svaga filmäventyr. Dessutom kan jag inte sluta störa mig på hur dåligt Blunt gör sin roll, med sitt övertydligt komiska skådespeleri är hon lika dålig som scenerna hon medverkar i. Den enda skådespelaren som över huvudtaget verkar anstränga sig är Chastain. Hemsworth bidrar inte mer än med sitt miljonleende, som han flitigt delar med sig av.

"The Huntsman: Winter's War" är en förvirrad äventyrsfilm, som hänsynslöst försöker rida på andra produktioners framgångar med ett enda mål i sikte; snabba cash. Det är en uppvisning i storbolagens respektlöshet mot filmseriens betalande fans.

NÄSTA ARTIKEL