TIPS: nya filmer och serier på SkyShowtime i november 2023

Recension: Frasier (säsong 1) – klassikerkomedin är tillbaka

  • 10 x 30 min
  • Komedi
  • SkyShowtime
02 november 2023 kl. 20:11
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Ett kärt återseende för den som känner sig nostalgisk

Efter en nästan 20 år lång paus återvänder den amerikanska komediserien när Kelsey Grammer kliver tillbaka in i rollen som Dr. Frasier Crane.

  • Skapare:
    Joe Cristalli, Chris Harris
  • I rollerna:
    Kelsey Grammer, Jack Cutmore-Scott, Toks Olagdunoye, Anders Keith m.fl.

Den återupplivade serien, inspelad inför en live studiopublik på Paramount Studios i Los Angeles, följer Frasier Crane, spelad av Kelsey Grammer. Frasier bjuder in oss att ta del av nästa kapitel av huvudkaraktärens liv, när han återvänder till Boston med nya utmaningar att möta, nya relationer att skapa och en gammal dröm eller två att äntligen uppfylla.

Recension: Frasier (säsong 1) – klassikerkomedin är tillbaka
Foto: SkyShowtime.

Nya och gamla ansikten när Frasier är tillbaka

Förutom Kelsey Grammer erbjuder serien stjärnor som Jack Cutmore-Scott i rollen som Frasiers son Freddy, Nicholas Lyndhurst som Frasiers gamla college-kompis och nu universitetsprofessor Alan, Toks Olagundoye i rollen som Olivia, chef över universitetets psykologi avdelning, Jess Salgueiro som Freddys rumskamrat Eve samt Anders Keith som Frasiers brorson David.

Frasier är skapad av författarna Chris Harris (How I met Your Mother) och Joe Cristalli ( Life in Pieces ), som tillsammans med Kelsey Grammer, Tom Russo och Jordan McMahon står som producenter. Serien är producerad av DBS Studios i samarbete med den legendariske regissören och tv-skaparen James Burrows, känd för sitt arbete som medskapare, exekutiv producent och regissör av den kritikerrosade serien Cheers, originalserien Frasier, Will & Grace samt Dear John.

Bjuder på familjär humor

Som så många klassiska amerikanska sitcoms bjuder Frasier på ett inslag av familjär humor som inte är alltför vuxen eller komplicerad, om än en aning gammalmodig, precis som det klassiska bakgrundsljudet av publikens skratt för att övertydliga varje skämtsam replik.

Om man är ett fan av humor som inte förlitar sig på enkla sexuella pikar eller offensiva skämt för chockfaktorn, eller bara vill uppleva en varm känsla av nostalgi från en gammal klassiker är "Frasier" att rekommendera.

"Frasier" har premiär på SkyShowtime den 3 november.

NÄSTA ARTIKEL