Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Bröllop, begravning och dop. Foto: C More/TV4

Så bra är säsongspremiären av "Bröllop, begravning och dop"

Sebastian Ahokas | Recension
14 september 2020
Sebastian Ahokas | Recension
14 september 2020

Succéseriens andra säsong inleder starkt.

Mycket är sig likt när Colin Nutleys populära serie "Bröllop, begravning och dop" inleder sin andra säsong. Första avsnittet lovar mycket gott för fortsättningen.

Första avsnittet inleds med en kort återblick för att se tillbaka på allt som hände i den mycket intensiva premiärsäsongen. Det är inte många minuter som hinner gå innan även säsongspremiären fortsätter i samma tempo och intensitet som den första säsongen hade.

Det är mycket som händer på samma gång, och jag vill inte avslöja för mycket. Men jag kan säga att det inleds med att Meja och Sunny är höggravida och är på väg att föda sina barn. Samtidigt drabbas familjen av en tragisk olycka som sätter livet på sin absoluta spets. Som vanligt är det även en hel del konflikter, förälskelser och alla möjliga problem som dyker längs den drygt 40 minuter långa vägen.

Det mesta är väldigt typiskt Nutley

Den som gillade första säsongen av serien, för det var ju en hel del som gjorde det, kommer helt klart att tycka om inledningen av den nya säsongen. Det vill jag nästan lova. Säsongspremiären innehåller mer eller mindre samtliga ingredienser som den första säsongen hade, och som gjorde den intressant. Man känner direkt igen Colin Nutleys touch och det hela är verkligen typiskt Nutley.

Säsongspremiären tar vid där första säsongen slutade och bjuder som sagt var på en återblick, som är välbehövlig märker man när man ser hur mycket som faktiskt hände. Efter det kastas vi direkt in i handlingen och alla karaktärers minst sagt hektiska och innehållsrika liv. Flera intressanta problem och relationer nystas upp som hintar om att även den kommande säsongen kan bli en publikfriare och intressant att följa i TV-sofforna i höst.

Det bjuds på en hel del humor och stort drama i avsnittet, som vanligt när Nutley är i regissörsstolen. Man kastas mellan skratt, lite gråt och faktiskt en del spännande stunder. Det blir ett sorts komprimerat liv och livspussel redan i säsongsinledningen.

Första avsnittet av "Bröllop, begravning och dop" lovar verkligen gott inför fortsättningen av säsongen och kommer nog att uppskattas mycket av tidigare tittare. Det blir helt klart en spännande höst i typisk Nutley-anda.

För mer läsning scrolla vidare! Spana också in vår lista med 11 filmtips på C More!