Bästa serierna på Paramount+

Yellowstone (säsong 4, avsnitt 1-3)

  • 3 x 45 min
  • Drama, Western
  • Paramount+
Eric Diedrichs
Uppdaterad kl. 09:11 | Publicerad 08 november 2021 kl. 01:11
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Familjesagan tar en mörkare vändning

Snart har den fjärde säsongen av "Yellowstone" premiär på Paramount+. Eric Diedrichs har tjuvkikat på de tre första avsnitten och saknar sin favoritkaraktär.

  • Skapare:
    Tyler Sheridan
  • I rollerna:
    Kevin Costner, Kelly Reilley, Luke Grimes, Wes Bentley m.fl.

Yellowstone lämnade oss hungrande efter mera när den tredje säsongen avslutades med den galnaste raddan cliffhangers sedan Twin Peaks säsong 2. Bomber! Skjutningar! Ond bråd död! Eller? Vilka medlemmar i Duttonfamiljen kommer att överleva och vem/vilka ligger egentligen bakom TV-världens mest otippade massaker?

Förlåt, men självklart tänker jag inte svara på något av detta utan ni får tålmodigt vänta, men efter att ha sett de tre första avsnitten kan jag tryggt bekräfta att vi redan i första avsnittet får reda på det mesta.

Vi får också veta att detta kommer att bli en möjligtvis ännu mörkare säsong än den föregående. Nu är det hämnd som gäller. Den hetlevrade sorten. För nu hålls inga känslor tillbaka.

Många frågor om familjens svarta får

I mitt tycke har den andra säsongen hittills varit den bästa. Jag är rätt trött på Rip (vad är grejen med hans och Beths uddlösa familjemys?!), jag stör mig på den lekstuga cowboy-bunkern har blivit och jag gillar inte heller att man vridit upp melodrammätaren till elva. Samtidigt kan jag inte sluta titta.

Även om den tredje säsongen har varit svagast hittills fanns där stunder av ren briljans och jag är helt övertygad om att den fjärde kommer att innehålla sådana med, men av det jag har sett än så länge så har vi inte kommit dit. Samtidigt vet jag med mig att säsongerna brukar inledas rätt svalt för att sedan blåsa på mot slutet.

MER LÄSNING:

Vad som däremot oroar mig är avsaknaden av Jamie – karaktären hälften av fansen hatar, hälften älskar. Jag tillhör den senare gruppen som tycker att han här seriens verkliga stjärna. Jag äcklas av honom samtidigt som jag sympatiserar med honom. I ena stunden vill jag ge honom en rejäl björnlabb till örfil, i andra vill jag se honom döda allt och alla med ett hagelgevär.

Denna motstridiga ström av känslor beror på hur OTROLIGT BRA han spelas av Wes Bentley. I mitt tycke överglänser han Kevin Costner såväl som Kelly Reilley (Beth). Inte minst efter att Beth börjat lugna ner sig lite och inte lika frekvent bjuder på avhyvlingar som kan sänka den bäste. Med minimala medel gör Bentley sin karaktär till en man att både ömka och frukta. En tryckkokare redo att explodera.

Jag tror också att han kommer göra det. Jag vill att han gör det. Snälla låt honom explodera.

Yellowstone säsong 4 har premiär på Paramount+ den 8 oktober.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL