Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Flatbush Misdemeanors

Flatbush Misdemeanors (säsong 1, avsnitt 1-3)

  • 10 x 28 min
  • Komedi
  • Paramount+
Sofia Olovsson | Recension
03 juni 2021
Sofia Olovsson | Recension
03 juni 2021

Ett försök till humor faller platt i Paramounts+ nya serie.

Två omaka par till vänner försöker hitta sig själva i en platt och osammanhängande historia.

  • Skapare:
    Kevin Iso, Dan Perlman
  • I rollerna:
    Kevin Iso, Dan Perlman, Zuri Reed m.fl.

Flatbush Misdemeanors är en ny tv-serie där vi får träffa de två huvudkaraktärerna Dan och Kevin som känner sig något missanpassade i kvarteret Flatbush i Brooklyn. Sida vid sida lyckas de två vännerna hjälpa varandra ur svåra knipor som oftast leder till nya, tuffa utmaningar. 

Dan jobbar som lärare i Brooklyn där han kämpar med sina elever samt hans växande kärlek för hans kvinnliga kollega och chef där något alltid kommer emellan dem. 

Kevin är en deprimerad ung kille som försöker slå igenom som konstnär men hamnar i skuld till ett par knarklangare och istället går hans dagar ut på att tillfredsställa dessa langare som ber om olika tjänster.  

VIDARE LÄSNING: Recension: The Upshaws (2021)

Ingen som helst trovärdighet

FlatBush Misdemeanors
Foto: Paramount+.

Efter att ha sett de första tre avsnitten av Flatbush Misdemeanors så är jag otroligt besviken på den nya serien. Premissen om två killar som försöker anpassa sig bland Brooklyns gator var kanske inget som riktigt lockade i och för sig, men hoppet om att serien skulle motbevisa mina förväntningar släcktes ovanligt snabbt. 

Först och främst så finns det ingen som helst trovärdighet i karaktärerna. De flesta är ytliga och jag kunde inte låta bli att fundera över vad vissa av karaktärerna ens hade för roll i berättelsen. 

Sen har vi den trista dialogen – ibland helt meningslös. Detta må vara en humorserie men när till exempel Dans så kallade "pappa" dyker upp i serien med sina försök till att vara rolig så sjönk jag ännu djupare ner i min hopplöshet av att något eller någon kanske skulle kunna rädda serien. 

VIDARE LÄSNING: Läs mer om Paramount+ och deras utbud här

Tyvärr så finns det inte mycket att hurra för i Flatbush Misdemeanors då varken handling, dialog eller karaktärer styr serien framåt på ett bra sätt. Det skulle krävas mycket mer för att jag ska fortsätta se de resterande avsnitten. 

Jag tror att detta är en serie som man antingen gillar eller inte gillar. Flatbush Misdemeanors var ingen serie för mig, kanske är det för att jag inte uppskattar samma humor som serieskaparna. 

För dig som ändå är nyfiken på att spana in den kommande serien FlatBush Misdemeanors så finns den nu att se på Paramount+.

NÄSTA ARTIKEL