Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Come Away

Come Away (2020)

 • 1 tim 34 min
 • Äventyr, Drama, Fantasy
 • Paramount+
Sofia Olovsson | Recension
02 juni 2021
Sofia Olovsson | Recension
02 juni 2021

Angelina Jolie gör en fantastisk skådespelarinsats i en lika fantastisk film.

Come Away är en film från 2020 som precis haft premiär på Paramount+. Detta är en film för hela familjen, där fantasi och lekfullhet möter familjedrama och tragedi.

 • Regi:
  Brenda Chapman
 • Manus:
  Marissa Kate Goodhill
 • I rollerna:
  Angelina Jolie, Gugu Mbatha-Raw, Keira Chansa m.fl.

I "Come Away" får vi möta syskonen Alice och Peter, i vad som är deras berättelse innan Alice beger sig till underlandet och innan Peter ger sig av mot landet ingenstans. Samtidigt som de båda barnen tvingas uppleva sorg i samband med att deras äldsta bror dör, får vi följa deras fantasifulla äventyr. 

Detta är en riktigt äventyrsfilm för hela familjen, som låter din fantasi få flöda fritt samtidigt som lärdomar om tragedi och dödsfall är några av de många teman som berörs i denna film. 

"Come Away" är en hjärtevärmande film om barns fantasi och hur den kan förändra perspektivet och tillvaron i en verklig och trist värld.

Come Away
Foto: Paramount+

VIDARE LÄSNING: Bästa filmerna på Paramount+ 

En film för alla.

Det första som slog mig var de snygga bilderna och den vackra rekvisitan som gjorde sig otroligt bra i bild. Även skådespelarinsatserna i filmen var riktigt bra, speciellt från Angelina Jolie i rollen som barnens mor – och självklart från de fantastiska barnskådespelarna. 

Detta må vara en familjefilm som kanske riktar sig lite mer till barn, men det finns en och annan lärdom vi vuxna kan dra nytta av från filmen – inte minst att vi inte får glömma att våga drömma och att våga använda den fantasi som vi en gång hade som barn. 

"Come Away" är en fantastisk välgjord film med en fin och vacker berättelse, som fick även mig att tänka efter, och som satte sina små spår. Detta är en film för vem som helst, både för den unga publiken och den vuxna – en film för alla med andra ord.

VIDARE LÄSNING: Nya filmer och tv-serier på Paramount+ i juni

Filmen tar även upp olika ämnen som barn faktiskt kan ta lärdomar av, till exempel olika klasstillhörigheter och att det inte spelar någon roll vart du kommer ifrån – du kan lyckas vem du än är.

Den här filmen får höga betyg för sin välarbetade berättelse och för en rolig twist där vi får följa Alice i underlandet och Peter Pan på deras äventyr innan deras "riktiga" berättelser. 

"Come Away" är ett hett tips för familjemyset en varm sommarkväll där du definitivt får vara med om ett roligt äventyr. 

 

NÄSTA ARTIKEL