Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Xtremo. Foto: Netflix

Xtremo (2021)

 • 1 tim 51 min
 • Action
 • Netflix
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
05 juni 2021
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
05 juni 2021

Avdankad lönnmördare försöker hämnas i ny actionfilm på Netflix.

Ibland vill man bara se en actionfilm som saknar djup handling och långa dialoger, utan bara innehåller skottlossningar och actionscener. Om du känner så någon kväll, då är spansktalande "Xtremo" en film för dig.

 • Regi:
  Daniel Benmayor
 • Manus:
  Ivan Ledesma, Genaro Rodriguez
 • I rollerna:
  Teo García, Óscar Jaenada, Óscar Casas, Sergio Peris-Mencheta m.fl

När Max bror Lucero förråder honom genom att döda hans son familj går Max under jorden. Alla tror att han är död och att Lucero kan göra som han vill i Barcelona, en stad vars undre värld han vill styra genom en Konklav. 

Men Max är inte död. Han har bara planerat sin hämnd och byggt upp sin hunger för hämnd. Efter två år i skuggorna beger Max sig ut på en skoningslös mordturné och med sig har han sin nyfunne tonårs-sidekick.

Imponerande actionscener, men inte mycket mer.

Man kan nästan se "Xtremo" som en mall för actionfilm. Ingen superbra actionfilm, men en mall för en godkänd actionfilm som ändå gör jobbet. Här hittar du protagonisten som aldrig kan dö, den ondskefulle antagonisten med märkliga klädval, och extremt långdragna actionscener med en hel del blod. Detta är inte en film där dialog eller handling spelar särskilt stor roll. Det är just actionscenerna som utgör filmen.

Lyckligtvis är actionscenerna underhållande, intensiva och lyckas då och då till och med överraska med nya sätt att skada eller döda en människa. Likaså gör Teo García det bra i sin roll som Max – Jason Statham och Jean-Claude Van Dammes spanska kärleksbarn. Även om han glänser blir det emellanåt för långdragna fighter, särskilt i slagsmål där nya personer ständigt tillkommer. 

"Xtremo" på Netflix är inte en film för den som vill skippa replikerna och se häftiga actionscener. Den gör jobbet, även om den förmodligen hade tjänat på att vara något kortare.

VIDARE LÄSNING:

Bra actionfilmer på Netflix

NÄSTA ARTIKEL