Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Work It. Foto: Netflix

Work It (2020)

 • 1 tim 33 min
 • Komedi, Musikal
 • Netflix
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
08 augusti 2020
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
08 augusti 2020

Spontandans och kärlek i ny Netflixrulle.

Det är svårt att inte röra på höfter och ben när man tittar på Netflix film "Work It". Men mycket mer än så berör inte filmen som försöker vara både rolig och romantisk.

 • Regi:
  Laura Terruso
 • Manus:
  Alison Peck
 • I rollerna:
  Sabrina Carpenter, Jordan Fisher, Liza Koshy, Keiynan Lonsdale m.fl
Work it
Foto: Netflix.

Quinn Ackerman är en tjej som redan som tolvåring hade bestämde sig för vilket college hon ville gå på. Hon är tjejen med högsta betyg i alla ämnen och som dessutom lagt till ytterligare ämnen och aktiviteter för att förfina hennes ansökan till hennes drömskola. Väl på första antagningsintervjun visar det sig att hon är precis som alla andra sökande, till och med när det gäller vilket instrument hon lärt sig. Men när intervjuaren läser att Quinn är från en skola med regionens bästa dansgrupp blir hon genast imponerad. Problemet är bara att Quinn inte dansar, utan skötte dansgruppens ljus. Ett jobb som hon precis fått sparken från.

Quinn vill inte låta missförståndet stoppa henne från att komma in på drömskolan, så när intervjupersonen säger att hon ser fram emot att se Quinn på den stora danstävlingen som stundar bestämmer hon sig för att spela med. Utan dansgrupp och kunskaper börjar Quinn sätta ihop sin egna dansgrupp för att vinna tävlingen och, förhoppningsvis, ta sig in på skolan.

Under början av 2000-talet överöstes vi med dansfilmer, som Step Up-franchisen med Channing Tatum. Likt dem får vi här en sorts dansversion av en musikal, med dans-battles och spontandans istället för extravaganta sångnummer. Och förstås den traditionsenliga kärleksproblematiken.

Handlingen faller i dansen

Work it
Foto: Netflix.

Och kärleksproblem stöter huvudkaraktären Quinn Ackerman (Sabrina Carpenter) på i "Work it". Samtidigt som hon, tillsammans med sin bästa kompis Jasmine (Liza Koshy), bildar en dansgrupp för att vinna danstävlingen Work It, blir Quinn störtkär i den stora dansstjärnan Jake (Jordan Fisher). Upplägget är om än bekant upplagt för en engagerande filmupplevelse, men storyn får aldrig fart utan snubblar, haltar och faller på grund av ständiga dansavbrott. Ofta förekommande precis när den faktiska handlingen börjar komma igång.

Visst är det givet med mycket dans i en dansfilm. Men Work it försöker också stå på sin handling hade mått bättre utan flera utdragna dansscener. Även om flera av dem, och dansarna, är väldigt imponerande och skickliga. Särskilt en enbent dansare. Du kommer inte att missa honom när det är hans tur att skina i rampljuset.

I huvudrollerna hittar vi inga skådespelare med milslånga IMDb-sidor eller som haft större filmroller. Däremot hittar vi flera intressanta skådespelare och ett par riktigt bra, lovande insatser. Den som imponerar mest på mig är Youtube-stjärnan och Vine-profilen Liza Koshy i rollen som Jasmine. Hennes otroliga minspel, rappa kommentarer och humortalang bidrar till en hel del skratt och roliga ögonblick. Det ska bli intressant att följa hennes karriär, även utanför Youtube.

"Work It" på Netflix sticker inte direkt ut bland andra dansfilmer, men har imponerande nummer och en del roliga stunder. Mycket tack vare Liza Koshy.

NÄSTA ARTIKEL