Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Unicorn Store (2019)

Unicorn Store (2019)

 • 1 tim 32 min
 • Drama
 • Netflix
David Lindahl | Recension
08 april 2019
David Lindahl | Recension
08 april 2019

Underligt för underlighetens skull fungerar inte alltid.

Brie Larsons regidebut vill desperat ha den där fina indiefilm-stämpeln. Men dessvärre utan framgång. "Unicorn Store" är mest en konstig och tråkig film om en kvinna som vill ha en enhörning. Underligt för underlighetens skull fungerar inte alltid.

 • Regi:
  Brie Larson
 • Manus:
  Samantha McIntyre
 • I rollerna:
  Brie Larson, Samuel L. Jackson, Joan Cusack m.fl.
Brie Larson och Samuel L. Jackson i "Unicorn Stor". Foto: Netflix

Kit är en misslyckad konstnär som tvingas flytta tillbaka till sina föräldrar. Hemma blir hon konstant påmind om bristen på framgångar i sitt liv och tar till slut ett enkelt jobb på ett tråkigt kontor. Men Kit vantrivs och vill egentligen syssla med något annat. En dag får hon en märklig inbjudan till en butik som ägs av en excentrisk man spelad av Samuel L. Jackson. Han lovar att ge henne det som hon behöver. Kit ser plötsligt en möjlighet att uppfylla sin barndomsdröm om att äga en enhörning. Men först måste hon testas om hon är lämplig.

Netflix-distribuerade filmen "Unicorn Store" är en mycket märklig berättelse som medvetet försöker vara så konstig som möjligt. Problemet är dock att när handlingen totalt saknar någonting som kan uppehålla ett intresse blir det bara underligt för underlighetens skull.

Historien om en amerikan med en misslyckad karriär som flyttar tillbaka till mamma och pappa på hemorten är gammal som gatan. Helst ska huvudkaraktären också samtidigt lära sig något nytt om sig själv och gå vidare med en ny livssyn. Unicorn Store kämpar för att göra samma resa men faller platt. Ibland blir bara en konstig film inte mer än just så.

Mot slutet försöker Unicorn Store kämpa sig fram till någon form av slutsats. Att berätta varför Brie Larsons karaktär Kit försöker frigöra sig på jobbet, återfinna sin konstnärssida, ha en tråkigt krystad romans och samtidigt ta reda på varför hon egentligen vill ha en enhörning. Problemet är att ingen bryr sig vid det laget. Publiken har nog i stället börja fundera på nästa film.

För andra bättre tips spana in vår lista över bästa filmer från 2019.

NÄSTA ARTIKEL