Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Recension: Tragediernas djungel

Tragediernas djungel (2021)

  • 1 tim 36 min
  • Drama
  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Recension
10 juni 2021
Filmtopp
Filmtopp | Recension
10 juni 2021

Spanskspråkigt drama där mystiken står i centrum.

Den mexikanska regissören Yulene Olaizola står bakom den nya Netflix-produktionen som väcker obehag.

  • Regi:
    Yulene Olaizola
  • I rollerna:
    Indira Rubie Andrewin, Gilberto Barazza, Mariano Tun Xool m.fl.

En kvinna från Belize vid namn Agnes flyr från en engelsk man som hennes äktenskap arrangerats med. Efter hennes flykt träffar hon en grupp i skogen som arbetar med att utvinna gummi ur de exotiska träden i djungeln. Agnes, som tidigare aldrig varit med en man, väcker männens åtrå för henne och det blir en intern kamp om vem som får vara med Agnes.

Samtidigt som detta sker försiggår något övernaturligt i den vilda djungeln, ovetandes har gruppen väckt Xtabay, en ökänd varelse i djungeln.

Filmen lämnar mycket att önska.

Det som skaver med Tragediernas djungel är att den hade kunnat vara så mycket bättre än vad den faktiskt är. Jag förstår att det är lite av filmens nisch att utelämna och ha väldigt lite dialog, men detta medför också att karaktärerna saknar djup och blir ganska platta. För mig är det centralt med runda karaktärer för att bli helt uppslukad av en film och även om det finns sådana intentioner av regissören når hon inte riktigt hela vägen fram.

Trots detta lyckas filmen med vad en film ska lyckas med, jag är investerad i historien och jag finner ett intresse och värde i att se vidare på filmen. Vissa scener framkallar känslor av obehag och även om tempot stapplar på sina ställen finns spänningen och framförallt mystiken där.

Fotografiet är häpnadsväckande och i ett annat universum hade filmen kunnat slå sig in på någon slags topplista. Tyvärr konstaterar jag att det finns för många element här som inte är 100-procentiga, men att Tragediernas djungel är sevärd råder det inga tvivel om.

Loke Westberg

För mer läsning, scrolla vidare! Eller spana in vår lista med svenska filmer på Netflix!

NÄSTA ARTIKEL