Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
lana condor, noah centineo

Till alla killar: Nu och För Alltid (2021)

 • 1 tim 49 min
 • Romantik
 • Netflix
Charlotte Brange | Recension
13 februari 2021
Charlotte Brange | Recension
13 februari 2021

Sockersött men utdaterat.

I tredje installationen av "Till alla killar"-serien är det minst lika ulligt och gulligt som i föregångarna. Ibland kryper de djupare poängerna fram, men det sockersöta äter snabbt upp utmanarna direkt.

 • Skapare:
  Jenny Han (To All the Boys-böckerna)
 • Regi:
  Michael Fimognari
 • Manus:
  Jenny Han, Katie Lovejoy
 • I rollerna:
  Lana Condor, Noah Centineo m.fl.

Lara Jean (Lana Condor) går nu sitt sista år, och som sistaårsstudent är det dags att både fundera över college och vad framtiden ska bjuda på. Vid sin sid har hon pojkvännen Peter (Netflixs älskling Noah Centineo). Planen är att komma in på universitetet Stanford och spendera all tid med varandra. Gulligt kan vissa tycka, ganska enkelspårigt vid 17-års ålder kan andra tycka, men kärleken sinsemellan det unga paret övervinner till synes alla hinder.

Vid en skoltripp till New York blir Lana störtförälskad i den stora staden som aldrig sover. Pulsen, de spännande sevärdheterna och det utmärkta studieprogrammet, lockar och hon får sig en rejäl tankenöt att knäcka. Det är ju hennes framtid trots allt, men hur ska hon kombinera det med de omfattande flyttplanerna hon och Peter har gjort?

Ni kan nog bättre än så här.

Filmen följer sina föregångare Till alla killar jag har gillat och Till alla killar: PS. Jag gillar dig fortfarande. Den första filmen var en perfekt Netflix romcom, både för att det var en karismatisk och trovärdig historia, men även för att den lyfte asiatisk representation både framför och bakom kameran. Då det är en bokserie som ligger bakom Till alla killar-serien, så är det roligt att se att den får yngla av sig i uppföljare.

De två tidigare filmerna tog lite olika spår, men vi vet ju att kärlekshistorier ofta brinner intensivt för att slockna och gå på tomgång när det ska mjölkas uppföljare. Lara Jean och Peter är ”couple goals”, men nu är det inte särskilt spännande i långfilmsformat. Hur många kärleksbrev kan man egentligen skriva innan det blir tjatigt?

Den tredje installation känns nämligen inte så aktuell för år 2021. Med det menar jag inte att en klassisk bal hade blivit inställd på grund av pandemi, utan att den på många sätt är utdaterad. Med tanke på att vi följer 17-åringar känns allting lite för.. helylle för hur världen egentligen ser ut. När det vildaste i din fantasi är att bära runt på en rosa soffa, nja, ni kan nog bättre. Då blir det lite för mjäkigt och snällt.

Det finns rätt tunga poänger som lyfts, och där jag då och då känner igen den härliga känslan från första filmen. Framtid, familjeproblem, att stötta vänner, ja en del frågor swishar förbi men det stannar ändå i periferin. Synd, för då hade vi kunnat få lite mer djup hade den nog kunnat närma sig första filmens charm.

MER LÄSNING: Nya och bra filmer på Netflix 2021!

NÄSTA ARTIKEL