Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Tiny Pretty Things

Tiny Pretty Things (säsong 1)

  • 10 x 55 min
  • Drama
  • Netflix
Jonatan Blomberg | Recension
24 januari 2021
Jonatan Blomberg | Recension
24 januari 2021

”Tiny Pretty Things” bjuder på sexig balett-underhållning

Skaparna bakom ”Tiny Pretty Things” har anammat det gamla ”sex säljer”-mantrat och bjuder oss tittare på kravlös underhållning med en strid ström av snygga, nakna kroppar i kombination av en helt okej handling som växer sig starkare mot säsongens slut.

  • Skapare:
    Michael MacLennan
  • I rollerna:
    Kylie Jefferson, Barton Cowperthwaite, Daniela Norman, Casimere Jollette m.fl.

Jag har en förkärlek för serier som dyker ned konst och kultur som jag själv aldrig tar del av, där balett definitivt är en av dessa ”intresseområden”. Spinning Out gav oss en inblick i konståkningsvärlden, Mozart in the Jungle lät oss följa med in i en orkester medan Flesh and Bone gav oss en vackert smärtsam inblick i balettens rivalitet.

Tiny Pretty Things utspelar sig även den inom baletten, men här är det egentligen mer av ett tonårsdrama i stil med Riverdale eller One Tree Hill (som för övrigt tog oss in i basketvärlden), som råkar utspela sig på en dyr träningsakademi för balettdansare.

I grunden av vår berättelse döljer sig ett mysterium, nämligen faktumet att skolans bästa balettdansös föll från ett tak under mystiska omständigheter och har hamnat i koma. Vem hade mest att tjäna på fallet? Blev hon pressad till en omöjlig gräns och försökte ta sitt liv?

Vi får följa ett gäng av ungdomarna som själva försöker att komma underfund med sanningen, samtidigt som de alla försöker knipa de bästa rollerna i den kommande föreställningen som kan leda till en framtida karriär inom världsbaletten.

Sexscener varvas med polisutredning.

Anledningen till att Tiny Pretty Things lyckades segla upp som en av Netflix mest populära TV-serier efter premiären, med en konstant plats i mitten av deras topp 10-lista, har nog däremot väldigt lite med prenumeranternas förkärlek till baletten… utan det är nog snarare faktumet att serien låter oss ta del av en hel del helnakna sexscener i kombination med polisutredningen, avslöjandet kring en viss restaurang och kamratskapen som växer fram mellan vissa karaktärer.

Handlingsmässigt så är det väldigt lite som är originellt när det kommer till Tiny Prett Things, men det är utan tvekan en serie som vet exakt vilken typ av berättelse som man vill berätta — och det skulle inte förvåna mig om serien får en ytterligare säsong.

För egen del hade man däremot inte behövt 10 timmar till att berätta den första säsongens handling, utan man hade med enkelhet klarat sig på drygt hälften av tiden. Slutet av säsongen bjuder på en relativt stark avslutning, som lyckligtvis får serien att nå upp till en trea i betyg.

MER LÄSNING: Nya serier på Netflix 2021!

NÄSTA ARTIKEL