Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Lauren Lapkus i The Wrong Missy. Foto: Netflix.

The Wrong Missy (2020)

 • 1 tim 29 min
 • Komedi
 • Netflix
Andreas Ziegler | Recension
13 maj 2020
Andreas Ziegler | Recension
13 maj 2020

Ytterligare ett bottennapp med David Spade.

David Spade har gjort det igen. I Netflixkomedin "The Wrong Missy" är han lika tråkig som vanligt och humorn är i skrikigaste laget.

 • Regi:
  Tyler Spindel
 • Manus:
  Chris Pappas, Kevin Barnett
 • I rollerna:
  David Spade, Lauren Lapkus, Molly Sims m.fl.

I Netflix nya komedi träffar Tim (David Spade) drömkvinnan Melissa (Molly Sims). Han börjar messa med henne och bjuder in henne till företagssemestern på Hawaii. Dessvärre visar det sig att han råkat messa Missy (Lauren Lapkus), som han gick på en mardrömsdejt med för några månader sedan. Missy beter sig som en psykotisk person på amfetamin och ställer till det för honom på det viktiga företagseventet.

David Spade (f. 1964) har haft en lång och någorlunda framgångsrik karriär i en rad olika komedier sedan 90-talet. Han passar rätt bra i sitcoms. Just Shoot Me!, i vilken han spelar en lismande och småaktig assistent på en modetidning, är ett bra exempel. Han har även spelat huvudrollen i en rad skrikiga komedier i vilka han, av någon anledning, alltid är skittråkig. I The Wrong Missy är han tråkigare än någonsin.

Tanken är att hans karaktär ska vara stel och tråkig, så att Missy verkar ännu galnare. Det största problemet med denna film är att ”humorn” mest består av att Missy skriker och beter sig som en sinnessjuk människa. Visst hände det att jag skrattade när jag såg filmen, men det beror snarare på att volymen av ”skämt” är så hög.

"Påminner mig om när jag bowlar"

Den här bilden säger allt om nivån på humorn i The Wrong Missy. Foto: Netflix.
Foto: Netflix.

Humorn i The Wrong Missy påminner mig om när jag bowlar. Jag är väldigt dålig på bowling. Visst händer det att jag råkar få till en strike, men klotet hamnar för det mesta i rännan. Precis som skämten i The Wrong Missy. Det värsta skämtet är Hellstar, en sorts underlig persona som Missy antar genom att lägga saker på ögonen, stoppa in sitt hår ovanför läppen och prata med skrovlig röst.

Handlingen är extremt förutsägbar. Jag har inget emot detta egentligen. Komedier handlar mer om skämten kring förvecklingarna än själva handlingen. Dessvärre är skämten mer skrikiga än roliga i "The Wrong Missy". Resultatet är en olidlig och förutsägbar film vars enda försonande drag är att den bara är nittio minuter lång.   

NÄSTA ARTIKEL