The Ridiculous 6

The Ridiculous 6 (2015)

 • 1 tim 59 min
 • Äventyr
 • Netflix
Axel Diedrichs
Uppdaterad 06 december 2019 kl. 16:12 | Publicerad 21 december 2015 kl. 18:12
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Med The Ridiculous 6 har Netflix producerat sin första riktiga blunder, men de måste ha vetat viken skit de satte sitt namn på.

 • Regi:
  Frank Coraci
 • Manus:
  Tim Herlihy, Adam Sandler
 • I rollerna:
  Adam Sandler, Rob Schneider, Taylor Lautner, Nick Nolte m.fl.

Cowboyen Tommy (Adam Sandler), med aliaset "White Knife", fostrades av urinvånare och är en skicklig bedrägare. En dag dyker den kända bankrånaren Frank Stockburn (Nick Nolte) upp i Tommys by och visar sig vara hans biologiska far. Det kommer snabbt fram att Stockburn, som ruvar på en stor skatt, står i skuld till sin gamle fiende Cicero (Danny Trejo). Cicero kidnappar Stockburn som i fångenskap ska leda till honom till de undangömda pengarna.

Tommy bestämmer sig för att skaffa fram pengarna Stockburn är skyldig Cicero genom att råna banker. Under hans insamlingsfärd stöter Tommy på fem främlingar som visar sig vara hans halvbröder, som inte heller har träffat Stockburn. Tillsammans ska de återförenas med sin far och rädda honom från Cicero.

Titeln snålskjutsar på Quentin Tarantinos kommande westernfilm The Hateful Eight, men The Ridiculous 6 är inte någon parodi på filmen.

Ridiculous 6

Med filmer som Funny People, Punch-Drunk Love och Reign Over Me har Sandler visat att han har skådespelarförmågan som krävs för att porträttera mångsidiga karaktärer. Dessvärre spottar Sandler, som även varit med och skrivit manuset till The Ridiculous 6, sina minnesvärda prestationer i ansiktet när han trär på sig sina cowboystövlar och gör en "Clintan"-imitation under all kritik. Nästan alla karaktärer i The Ridiculous 6 är ensidiga.

Filmen har ett par smarta skämt som fick mig att garva rätt ut, men utöver de enstaka tillfällen där replikerna och karaktärerna faktiskt hittar varandra, är humorn väldigt billig.

Taylor Lautner måste ha varit desperat att återigen få stå i rampljuset, sett till hur hans rollkaraktär gör honom till åtlöje. Lautners karaktär, Lil' Pete, visar ständigt upp sin enorma tandglugg och har inget förutom luft i sitt hjärnsystem. "Pete" för tankarna till "Simple Jack" i Tropic Thunder (2008) i vilken Robert Downey Jr:s karaktär Kirk Lazarus sade det rätt: "Never go full retard.".

Fram till nu hade Netflix imponerat på mig med sin förmåga att producera bra TV-serier och spelfilmer. Med "The Ridiculous 6" har de producerat sin första riktiga blunder och de måste ha vetat viken skit de satte sitt namn på.

NÄSTA ARTIKEL