Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
The Irregulars

The Irregulars (säsong 1)

  • 8 x 50 min
  • Drama, Fantasy
  • Netflix
Ebba Pettersson | Recension
25 mars 2021
Ebba Pettersson | Recension
25 mars 2021

Paranormala äventyr på Baker Street.

Smarta street kids löser övernaturliga fall åt en avdankad Sherlock Holmes.

  • Skapare:
    Tom Bidwell
  • I rollerna:
    Thaddea Graham, Darci Shaw, Jojo Macari, McKell David, Royce Pierreson m.fl.

MER LÄSNING: Bästa serierna på Netflix 2021

Bea, Jessie, Billy och Spike lever ett hårt liv på gatan i 1800-talets London. Men när de en dag blir kontaktade av den mystiske Doctor Watson förändras allt, och de börjar lösa övernaturliga fall åt en avdankad Sherlock Holmes på Baker Street.

The Irregulars är baserad på den ikoniska 1800-talsdetektiven Sherlock Holmes. Den handlar om Arthur Conan Doyles Baker Street Irregulars, ett gäng gatupojkar som ibland hjälpte Sherlock att lösa mysterium i böckerna. I serien handlar det om ett gäng tonåringar som kämpar för att lösa övernaturliga brott åt en avdankad Sherlock Holmes, samtidigt som de försöker hantera allt som hör tonåren till - som finnar och bångstyriga hormoner.

Bea är seriens huvudkaraktär och spelas av Thaddea Graham. Hon passar i rollen som gruppens ledare och överbeskyddande syster åt Jessie - som drömmer otäcka mardrömmar varje natt och verkar ha övernaturliga förmågor...

Thaddea Graham och Darci Shaw som systrarna Bea och Jessie. Foto: Netflix.

Det är många nya ansikten som, trots varierande rollprestationer, är underhållande att titta på. Serien kretsar kring övernaturliga skurkar och annorlunda brottsfall, och skiljer sig lite från Sherlocks vanliga pusselmysterium.

"The Irregulars" är en spännande och ibland nästan otäck ungdomsserie. Den snålar inte med lemlästade kroppar och blod... men det otäcka sitter även främst i det visuella, då det i övrigt är en serie om ungdomar och kärlek under 1800-talet. Till viss del skulle jag nästan säga att den liknar Doctor Who, med nya märkliga fall i varje avsnitt som kräver speciella metoder för att lösas. Men det kan även bero på att den är väldigt brittisk.

"Men är det inte bara ännu en Sherlock Holmes-serie, i ett hav av Sherlock Holmes-serier?" kanske du tänker. Inte riktigt.

Serien visar en annan version av den brottsbekämpande duon än den vanliga. Benedict Cumerbatchs och Johnny Lee Millers på många sätt klassiska tolkningar av Sherlock är i den här serien som bortblåsta, eller neddrogade, och klarar inte längre av att lösa brott på samma sätt som tidigare. Watson är även betydligt otrevligare än vanligt.

Sherlock och Watson får helt enkelt stå i bakgrunden när en ny generation detektiver tar över på Baker Street och löser mysterier.

NÄSTA ARTIKEL