Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
"The End of the F***ing World" (säsong 2)

"The End of the F***ing World" (säsong 2)

  • 8 x 25 min
  • Drama, komedi
  • Netflix
Jonatan Blomberg | Recension
18 november 2019
Jonatan Blomberg | Recension
18 november 2019

"The End of the F***ing World" är årets bästa binge-upplevelse.

Den första säsongen av "The End of the F***ing World" var utan tvekan en av fjolårets bästa nya serier. Med tanke på det praktiskt taget perfekta slutet var det många som höjde på ögonbrynen åt att det skulle komma en andra säsong, som skulle kunna "förstöra" seriens goda rykte. Lyckligtvis visar sig fortsättningen vara minst lika bra.

  • Skapare:
    Charlie Covell
  • I rollerna:
    Jessica Barden, Alex Lawther, Naomi Ackie m.fl.
Jessica Barden i "The End of the F***ing World".
Jessica Barden i "The End of the F***ing World". Foto: Netflix

Channel 4, den brittiska tv-kanalen som ligger bakom The End of the F***ing world, har med andra ord lyckats med en ganska sällsynt bedrift.  Faktumet att nästan alla tror att det är Netflix som ligger bakom serien (de äger rättigheterna utanför Storbritannien) verkar störa folket på Chanel 4 till den grad att det inte tycks planeras en ytterligare säsong.

Den första säsongen handlade om det milt sagt speciella förhållandet mellan Alyssa (Jessica Barden) och James (Alex Lawther), som utvecklades på ett helt underbart sätt under deras rymma-hemifrån-resa genom landet.

Slutet på första säsongen lämnades öppet när det kom till James öde, vilket man med flit har valt att hålla hemligt även inför den nya säsongen. För att kunna bevara den hemligheten och inte spoila något går det med andra ord inte att kommentera huruvida James faktiskt dyker upp i den nya säsongen eller inte.

"The End of the F***ing World".
"The End of the F***ing World". Foto: Netflix

Alyssa är märkbart åldrad av händelserna under den första säsongen och arbetar nu på ett litet fik i en avlägsen ort, dit hennes mamma flydde efter att ha dumpat mannen som gjorde att hennes dotter tvingades rymma hemifrån sist.

Ny för säsongen är Bonnie (Naomi Ackie), som till skillnad från den mordsugne James under den första säsongen är galen på riktigt. Det var hennes ”pojkvän” som föll offer för inbrottet under den första säsongen, vilket gjort att hon nu bestämt sig för att hämnas på de skyldiga.

Precis som under den första säsongen är skådespelet sinnesjukt bra, vilket kombinerat med det utsökta fotot och smarta manuset gör detta till en av årets lättaste och bästa binge-upplevelser. The End of the F***ing World bör utan tvekan skrivas upp på allas ”måste se”-listor!

Se också vår lista över årets bästa serier!

NÄSTA ARTIKEL