Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Start-Up (säsong 1, avsnitt 1-3)

Start-Up (säsong 1)

 • 16 x 1 tim 20 min
 • Komedi, Drama, Romantik
 • Netflix
Ebba Pettersson | Recension
14 december 2020
Ebba Pettersson | Recension
14 december 2020

Follow your dream.

Nya Netflix-serien "Start-Up" utstrålar skaparglädje och en längesedan skådad framtidsanda.

 • Regi:
  Oh Choong-hwan
 • Manus:
  Park Hye-ryun
 • I rollerna:
  Bae Suzy, Nam Joo-Hyuk, Sun-ho Kim m.fl.

Seo Dal-mi drömmer om att bli den nya Steve Jobs. Hon vill bli en entreprenör och starta upp ett eget företag. Men eftersom Dal-mi kommer från en enklare bakgrund, måste hon arbeta hårt för att nå sina mål. Hennes storasyster Won In-jae behöver däremot inte alls tänka på varken pengar eller en bra utbildning.

Systrarna Dal-mi och In-jae separerades som barn när föräldrarna skiljde sig, och har därför fått helt olika uppväxter och förutsättningar i livet. Dal-mi stannade kvar hos deras pappa, som även han kämpade för att lyckas som entreprenör, men In-jae åkte iväg med deras mamma och hennes nya rika make. Systrarnas liv har varit väldigt olika, och när de träffas igen efter femton år blir frågan om vem av dem som kommer att lyckas bäst.

Start-Up är en sydkoreansk TV-serie på sexton avsnitt, där varje avsnitt nästan har längden av en liten film. Den kräver i slutändan ganska många timmar, men det är samtidigt timmar som det ändå finns lite för mycket av i dessa tider. Serien är en skön undanflykt och man bokstavligt talat sugs in i den färgsprakande världen på andra sidan skärmen. De starka färgerna och den poppiga musiken utstrålar ren skaparglädje, och en framtidsanda jag inte sett på ett tag.

Kämpar för sina liv i framgångsdjungeln

Serien innehåller en fin blandning av seriositet och humor, och handlar inte enbart om systrarnas kamp inom entreprenörsvärlden. Det är ett gäng andra intressanta karaktärer som även dem kämpar för sina liv i den hårda framgångsdjungeln och med samma mål, att lyckas och att motbevisa. Det finns ganska få negativa saker att säga om den här serien. Avsnittslängden upplevs lite övermäktig till en början och den närmast bisarra humorn kan för vissa vara lite svår att smälta.

"Start-Up" på Netflix handlar främst om unga människor som försöker att klara sig i en värld av förväntningar. Där deras osäkerhet och, i många fall, naivitet är likaledes förödande som fantastisk, och mottot att följa sina drömmar smittar verkligen av sig.

För fler recensioner --> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL