Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sexify

Sexify (säsong 1, avsnitt 1-3)

  • 8 x 50 min
  • Drama, Komedi
  • Netflix
Sofia Olovsson | Recension
28 april 2021
Sofia Olovsson | Recension
28 april 2021

Ny komediserie från Polen som inte håller måttet.

Netflix har släppt en ny serie vid namn "Sexify". I serien faller humor och karaktärer platt i en utdragen handling, som ibland inte verkar komma någon vart.

  • Skapare:
    Piotr Domalewski
  • I rollerna:
    Aleksandra Skraba, Maria Sobocinska, Sandra Drzymalska m.fl

"Sexify" handlar om studenten Natalia (Aleksandra Skraba) som måste slutföra sitt största projekt någonsin för att kunna ta sin examen inom teknologi. Hon får veta att hennes idé måste konstrueras om för att hon ska få en chans att vinna, och hon får tre månader på sig att skapa ett nytt projekt. 

Hon tar hjälp av sina två vänner, Paulina (Maria Sobocinska) och Monika (Sandra Drzymalska) , när hon kommer på den banbrytande idén att starta en app för att hjälpa kvinnor till orgasm. En idé som inte alls tas emot med särskilt stor entusiasm.

Sexify
Netflix

De tre vännerna har alla olika erfarenheter när det kommer till sex, varav Natalia har ingen erfarenhet överhuvudtaget och måste därför ta all hjälp hon kan få. Det är en serie som handlar om att utforska, i vad som är en berättelse av udda karaktär.

VIDARE LÄSNING: Bästa serierna på Netflix 2021 

Ytlig och inte alls rolig.

Temat sex är något som lockar många, det har vi sett i serier som till exempel Sex Education som blev en enorm Netflix-succé. När det kommer till Sexify så håller den inte alls samma mått. En kvinna som vill konstruera en orgasmapp, men inte själv har någon som helst erfarenhet kring ämnet kan tänkas bli en rolig twist, men tyvärr blev det inte så.

De tre huvudkaraktärerna sänder ut något skeva budskap när det kommer till olika erfarenheter kring sex. Antingen är man oskuld, en nymfoman eller en trogen flickvän som aldrig upplevt ett bra samlag. Serien faller ganska platt på det när vi får följa dessa kvinnor och deras utforskande som tyvärr är något man sett förut. 

VIDARE LÄSNING: Recension: Sex Education (säsong 1)

Det som ger serien ett lyft är ändå att karaktärerna är väldigt olika varandra och ganska udda men det ger varken dem eller dialogen i sig något större djup vilket gör att serien blir både ytlig och inte alls rolig. 

Sexify tillhör en av de sämre serierna jag sett, som kanske går hem hos andra, men den gick inte hem hos mig. Jag har sett de tre första avsnitten och handlingen har knappt tagit fart och allt känns platt och utdraget. 

Om du letar efter en serie att sätta på i bakgrunden till dina hushållssysslor så är Sexify den rätta serien för dig. Den är lättsam och har en viss humor som går att uppskatta ibland, men mer än så har den tyvärr inte. 

Men fem avsnitt återstår av serien och vem vet, det kanske finns utrymme för att handlingen och karaktärerna ska utvecklas, men jag är ytterst tveksam till den teorin. 

Sofia Olovsson

NÄSTA ARTIKEL