Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sweet Magnolias

Så bra var första avsnitten av Sweet Magnolias

  • 10 x 50 min
  • Drama
  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Recension
23 maj 2020
Filmtopp
Filmtopp | Recension
23 maj 2020

Relationsdrama med många konflikter men ingen spets

I Netflix nya dramaserie ”Sweet Magnolias” är relationer och karriärer i fokus. Men någon riktigt spets eller mörker finns inte i seriens inledning.

  • Skapare:
    Sheryl J. Anderson
  • I rollerna:
    JoAnna Garcia Swisher, Brooke Elliott, Heather Headley m.fl.

Netflixserien ”Sweet Magnolias” utspelar sig i den lilla staden Serinity i South Carolina. Här är tre kvinnor i fokus, som varit bästa vänner sedan high school och deras utmaningar när det kommer till familj, karriär och romanser i medelåldern.

Maddie Townsend (JoAnna Garcia Swisher) är tonårsmamman som är mitt uppe i en skilsmässa med sin man, som gjort en yngre kvinna gravid. Maddie är på väg tillbaka i arbetslivet, men vet inte riktigt vad hon ska hitta på. Lyckligtvis har hon sina två nära vänner Dana Sue Sullivan (Brooke Elliott) och Helen Decatur (Heather Headley) som stöttar henne. Men vännerna har även de sina egna problem. Mitt i alla utmaningar och motgångar bestämmer sig en dag kompisgänget för att öppna sitt egna spa i den lilla staden.

Men som väntat så är det inte bara att öppna ett spa hur som helst, utan även där kommer ett gäng utmaningar. Samtidigt kämpar Dana Sue med sin restaurang och opålitlig personal. Helen Decatur har fullt upp på jobbet som jurist efter en bilolycka och företagare i Serinity som har stora ekonomiska problem.

Som en sämre version av "Desperate Housewives".

"Sweet Magnolias" är ingen unik serie på något vis. Liknande berättelser har gjorts tusen gånger på tv i serieformat och i böcker som ni kanske sett på era mammor eller fruars nattduksbord. I grunden handlar det om en samling av flera olika personer och deras problem med relationer, karriärer och familj. Något som tydligen lockar en enorm publik. Titta bara på Glamour som snart är inne på säsong 154, eller något.

Serien påminner väldigt mycket om ”Desperate Housewives”. Ni vet den där serien som gjorde succé i början av 2000-talet. Det som man lyckades med där, men inte riktigt lyckas med i ”Sweet Magnolias” var att man fick fram mörkret och smutsen som finns i relationer och småstäder.

I ”Sweet Magnolias” försöker man, men allt är för mjukt, perfekt och ”sugar-coated”. En av karaktärerna i Serinity säger dessutom att ”det inte är lika perfekt som det ser ut” i staden. Men det är svårt att se det mörka när man knappt ser en finne eller hårstrå som ligger fel på människorna i staden, eller ett tuggummipapper som vinden tagit tag i.

Sammanfattningsvis är första avsnitten av ”Sweet Magnolias” inget som lovar stordåd. Men om man gillar relationsdrama och se hur folk tar sig fram genom livet och alla utmaningar så tror jag att serien kommer att vara rätt underhållande att titta på när sommarvädret inte håller.

NÄSTA ARTIKEL