Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Red Notice. Foto: Netflix

Red Notice (2021)

 • 1 tim 58 min
 • Action, Komedi
 • Netflix
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
10 november 2021
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
10 november 2021

Ryan Reynolds och Dwayne Johnson i fartfylld komedi.

Det blir nästan precis som man förväntar sig när Ryan Reynolds och Dwayne Johnson spelar huvudrollerna i samma film. Gal Gadot på ett hörn ger lite extra krydda i Netflix nya komedifilm.

 • Regi:
  Rawson Marshall Thurber
 • Manus:
  Rawson Marshall Thurber
 • I rollerna:
  Dwayne Johnson, Ryan Reynolds, Gal Gadot, Ritu Arya m.fl

MER LÄSNING:

Det sägs att Kleopatra har tre guldägg som under åren spridits ut över jorden. När mästertjuven Biskopen (Gal Gadot) bestämmer sig för att hitta och stjäla äggen tvingas ett omaka par samarbeta för att stoppa henne – FBI-agenten John Hartley (Dwayne Johnson) och konsttjuven Nolan Booth (Ryan Reynolds).

Tillsammans måste duon göra sitt yttersta för att komma före Biskopen till äggen. Men vägen dit blir inte helt enkel då äggen är under tung bevakning och Biskopen ofta ligger steget före. Jakten tar Hartley och Booth på en fartfylld jakt runt hela Jorden. 

Redan i första scenen förstår vi vilken sorts film "Red Notice" är. Alla klassiska actionkomedi-delar susar förbi på bara ett par minuter. Det är snabba bilar, en kamera som ständigt är i rörelse och Dwayne Johnson som ser så där besvärad och hård ut som bara han kan göra. Mycket i filmen är också precis så förutsägbart som det brukar vara i filmer med Johnson, men ett par oanade vändningar bjuds vi allt på.

"Smårolig, men inte mycket mer än så."

Red Notice. Foto: Netflix.
Foto: Netflix.

Ryan Reynolds står för det roligaste i filmen och hans rappa och smått syrliga kommentarer fälls en efter en. Hur mycket av det han säger som faktiskt är skrivet manus och hur mycket som är improvisation är som vanligt oklart, men för det mesta funkar det. I övrigt är manuset precis så väntat och tunt som resten av filmen. Klichéerna avlöser varandra och intrycken är hela tiden lättsmälta.

"Red Notice" håller relativt högt tempo genom hela sin speltid och handlingen är inte helt ointressant. Men allt eftersom börjar den tappa bort sig och bli som en svag kopia av Indiana JonesMed detta sagt lyckas den fortfarande med en rätt oväntad twist.

"Red Notice" är en lättsmält och ganska underhållande film som gör jobbet. Det är varken den bästa eller sämsta actionkomedin på Netflix. Reynolds bjuder på charm och humor och Johnson bjuder på sin typiska actionhjälteroll. 

NÄSTA ARTIKEL