Recension: Pokémon Horizons (säsong 1) – Pokémon går in i en ny era

Recension: Pokémon Horizons (säsong 1) – Pokémon går in i en ny era

  • 12 x 21 min
  • Animation, Action, Äventyr
  • Netflix
Uppdaterad kl. 17:03 | Publicerad 07 mars 2024 kl. 17:03
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Pokémon är tillbaka med nya huvudkaraktärer

Den nya Pokémon-serien "Pokémon: Horizons" finns nu Netflix. För första gången har berättelsen andra huvudkaraktärer än Ash Ketchum och Pikachu.

  • I rollerna:
    Alejandra Reynoso, Anjali Kunapaneni, Crispin Freeman m.fl.

I dag släpps det senaste tillskottet i Pokémon-franchisen, Pokémon: Horizons,Netflix i Sverige. När Ash tidigare i år äntligen kunde titulera sig som "the very best" efter att ha blivit Pokémon-mästare så meddelades det att serien skulle få två nya huvudpersoner. Istället för Ash och hans trogna Pikachu följer vi numera Liko och Roy.

Liko är en ganska blyg tjej från Paldea-regionen, som har rest hela vägen till Kanto-regionen för att plugga på Indigo Academy, en internatskola för blivande pokémontränare. Första dagen i skolan blir hon tilldelad sin Pokémonpartner – en grön liten katt med namnet Sprigatito. Liko och Sprigatito kommer inte jättebra överens till en början, eftersom Sprigatito gör lite som den vill när det kommer till att slåss. Däremot tar det inte lång tid innan duons band blir starkare, vilket också leder till mycket karaktärsutveckling för Liko själv.

Foto: Netflix.

En färgstark resa med nya karaktärer

Senare träffar vi också Roy, en extrovert kille som äger en mystisk, antik pokéboll som han har fått av sin farfar. Dessutom stöter på vi den excentriska äventyrsgruppen "De uppåtstigande volttacklarna", som leds av professor Friede och hans högra hand "Kapten Pikachu". Med andra ord har vi inte sett det sista av fan-favoriten Pikachu.

Överlag möter vi en salig blandning av karaktärer redan i de första avsnitten, vilket öppnar för många spännande interaktioner där storyn drar iväg åt oväntade håll.

"Pokémon: Horizons" levererar samma färgstarka look och poppiga soundtrack vi är vana vid från tidigare Pokémon-serier. Däremot finns det också några mer modernt animerade scener instuckna här och var, i kontrast till den klassiskt tecknade stilen. Det ger onekligen en häftig effekt i vissa scener, som när ett stort luftskepp seglar genom ett sprakande åskoväder högt upp i himlen, men trots detta sticker den plötsliga stilskillnaden lite i ögonen på mig.

I övrigt bjuder serien ungefär på det man förväntar sig – söta, tuffa, härligt färgglada pokémon i mängder och flera episka pokémon-strider.

Klassisk Pokémon-stil med en twist

Efter att ha sett de första avsnitten av Pokémon: Horizons kan jag konstatera att Pokémon-franchisen utan tvekan kommer kunna leva vidare utan Ash. Det är lätt att tycka om Liko, som bara vill alla väl samtidigt som hon också blir allt modigare för varje avsnitt. Det är en fräsch twist på den välkända Pokémon-världen som ändå lyckas leverera den klassiska Pokémon-känslan.

Gamla fans bör definitivt ge Pokémon: Horizons en chans, men serien kan också passa den som är helt ny till franchisen och vill följa en Pokémon-berättelse från början.

"Pokémon: Horizons" finns nu att streamaNetflix.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL