Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Navillera

Navillera (säsong 1, avsnitt 1-2)

  • 12 x 1 tim
  • Drama
  • Netflix
Sofia Olovsson | Recension
06 maj 2021
Sofia Olovsson | Recension
06 maj 2021

En feel-good serie som får vem som helst att le.

Navillera är en ny serie från Sydkorea där två olika individer möts i en varm och vacker berättelse där längtan och drömmar förverkligas.

  • Skapare:
    Dong-Hwa Han
  • I rollerna:
    In-hwan Park, Song Kang, Moon-hee Na m.fl.

Navillera handlar om Deok-Chul och Chae-Rok som tillsammans utvecklar en vänskap där de båda stöttar varandra genom livets tuffa ögonblick samtidigt som de båda försöker uppnå sina drömmar.

Navillera
Netflix

Shim Deok-Chul är en 70-årig pensionär som börjar tänka allt mer på livets möjligheter samtidigt som hans familj (barn och barnbarn) är i konstanta konflikter mellan varandra. Familjen må vara det viktigaste för Deok-Chul men hans tankar om att förverkliga sin dröm som balettdansör får honom att våga ta ett nytt kliv i livet.

Lee Chae-Rok är en ung balettdansör som hoppat av skolan för att satsa på den internationella elitnivån inom balett samtidigt som han kämpar med inre demoner och en pappa som snart blir frisläppt från fängelset. I samband med det tvingar hans tränare honom att bli mentor för den gamla pensionären som bönar och ber om att få lära sig balett. 

VIDARE LÄSNING: Bästa serierna på Netflix 2021. 

Det finns en otrolig charm

De första två avsnitten av Navillera gav mig så mycket hopp och feel-good känsla att jag skulle kunna bestiga ett berg. En 70-åring man som ska lära sig dansa balett kändes som en omöjlig uppgift, men inte längre. Bara man vill så går det. 

Huvudkaraktärerna Deok-Chul och Chae-Rok är både spännande och intressanta karaktärer som gör att man vill lära sig mer om deras bakgrunder och liv. De må vara olika men egentligen har de samma dröm, att bli balettdansörer. 

Det finns en otrolig charm i serien, förmodligen tack vare In-hwan Parks skådespelarinsats i rollen som Deok-Chul. Jag satt med ett leende på läpparna genom båda avsnitten.

VIDARE LÄSNING: Allt nytt på Netflix i maj 2021. 

Dialogen må vara något övertydlig i vissa sammanhang. Det blir nästan som om vissa karaktärer tänker högt vilket gör att serien tappar lite av sin charm. De långa avsnitten går även att diskutera om de skulle kunna kortas ned men desto längre avsnitt, desto mer av den charmige Deok-Chul får man ju se. 

Det finns en bra premiss i Navillera som ändå påminner om The Bucket List-filmen med Jack Nicholson och Morgan Freeman där samma känsla av "ingenting är omöjligt" uppstår och det är det som gör serien både bra och fängslande.

En riktigt bra serie som kommer få vem som helst att le åt det makabra paret som tvingas samarbeta för att uppnå sina drömmar. Den är definitivt sevärd!

Den här serien från Sydkorea har satt ribban högt för nästkommande serier. 

NÄSTA ARTIKEL