Mulligan

Recension: Mulligan (säsong 1)

  • 10 x 27 min
  • Komedi, Sci-fi, Animerat
  • Netflix
12 maj 2023 kl. 06:00
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Bottennapp för Netflix nya animerade serie

"Mulligan" är ett försök på en komedi om vad som händer efter att invaderande aliens har besegrats. Men med skämt som faller platt och svaga karaktärer blir det mer av en syssla att ta sig igenom alla tio avsnitt i den första säsongen. Det är ett bättre val att hoppa över denna serie helt och hållet.

  • Skapare:
    Robert Carlock, Sam Means
  • I rollerna:
    Daniel Radcliffe, Tina Fey, Nat Faxon, Chrissy Teigen, Dana Carvey, Sam Richardson m.fl.

När Netflix fortsätter att avbryta flera animerade serier, som Inside Job, Tuca & Bertie eller experimentella The Midnight Gospel, kan man ju undra varför de hatar väl utformade karaktärer samt intressanta och ibland mycket relaterbar handling… När de sedan ger oss serier som Mulligan istället, ja då blir man bara ännu mer förvirrad.

Mulligan är en av de mest mediokra serier jag har sett den senaste tiden. Under nästan varje avsnitt satt jag bara och tänkte, "vem gjordes det här för?"

Mulligan avsnittsbild
Foto: Netflix.

Konsekvenserna av en alieninvasion

Mulligan handlar om Matty Mulligan (Nat Faxon) som under en alieninvasion tar upp rollen som hjälte och besegrar moderskeppet för att rädda världen. Han har också fått “tjejen”, som alla hjältar får, i Lucy (Chrissy Teigen) som innan invasionen var Miss America. Det är som slutet av en actionfilm och som tack för att ha räddat alla, och eftersom att hälften av jorden är utplånad, blir Matty vald till USA:s nya president. Nu måste han tillsammans med andra överlevare försöka bygga upp samhället igen. 

En medioker upplevelse

Serien bygger på en intressant premiss som faller snabbt på grund av den svaga humorn och oinspirerade karaktärer. Även när serien försöker att bryta normer genom att göra Lucy, skönhetsdrottningen, till en smart och hjälpsam person istället för elak och ytlig som de brukar porträtteras, går det inte riktigt hem eftersom att alla karaktärer runt henne drar ner serien.

Men det är ungefär så långt Mulligan går med sitt banbrytande. Matty själv är en dum och självisk karaktär som man har sett i hundra andra serier och ger ingen anledning till att gilla honom. Han är heller inte intressant nog för att bära upp sina brister. 

Slösa inte din tid, se på något annat

Mulligan är helt enkelt inte värd din tid att kolla på. Och nej, inte ens Daniel Radcliffe räddar serien. Hans karaktär som tillfångatagen alien-general är smårolig men han har såpass korta scener att han knappt märks i vissa avsnitt.

Om du vill ha en knasig sci-fi komedi kolla på Inside Job istället eller t.o.m. Rick and Morty, men inte Mulligan

"Mulligan" har premiär på Netflix den 12 maj, om din nyfikenhet gör att du måste se den...

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL