Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Ljuv musik

Ljuv musik (2021)

 • 1 tim 50 min
 • Komedi, Romantik
 • Netflix
Nathalie Leth
Nathalie Leth | Recension
30 september 2021
Nathalie Leth
Nathalie Leth | Recension
30 september 2021

Inget ljuvt med denna musik

Nathalie Leth har sett Netflix nya romantiska komedi "Ljuv musik" men i hennes öron klingar varenda ton falskt.

 • Regi:
  Juana Macías
 • Manus:
  Laura Sarmiento Pallarés, Elísabet Benavent (bok)
 • I rollerna:
  María Valverde, Elisabet Casanovas, Álex González m.fl.

Har vi inte sett det här förut, hörrni? Ni vet filmen där den endimensionella elaka chefen mjölkar livet ur sin sin stackars assistent? Ta Djävulen bär Prada, Set It Up och The Proposal bara för att nämna några. Samtliga av dessa är romantiska komedier förstås, precis som Ljuv Musik.

Den fullkomliga bristen på originalitet kastar mig i en djup slummer varje gång vi tvingas fokusera kring huvudpersonen Macarena och hennes förtryckta assistentliv. Då och då kvicknar jag dock till då hennes två vänninor, Jimena och Adriana, får stå i centrum.

Under denna hjärt- och lungräddning får vi se Adriana i en bokstavlig kärlekstriangel och Jimena som... förälskar sig i reinkarnationen av sin döda pojkvän?! Trots sina två timmar är dessa berättelser i berättelsen smärtsamt försummade och får inte i närheten av den tid för utveckling som de förtjänar, allt för att Macarena ska kunna ha sina dumma inre monologer med sig själv om hur otroligt synd det är om henne som hatar sin chef och älskar sitt ex.

Öronbedövande varningsklockor

Min favorit av trion är just Jimena som är sprallig, levnadsglad och väldigt märklig. Att hennes två väninnor överhuvudtaget har henne i sin inre cirkel trots jakten på den döda pojkvännen är faktiskt charmigt i sig. På många sätt önskar jag att detta var filmens huvudfokus för även om det låter fullkomligt knasigt och oseriöst så tror jag att jag hade haft det mycket roligare då än att se samma gamla dänga som Macarena genomlever.

Nämnde jag förresten att tjejerna provar kläder i ett ”skojigt” montage till låten I Love It av Icona Pop? Bara det borde ringa öronbedövande varningsklockor.

Trots all glamour med vackra spanjorer i det allra senaste glittriga, modet belönas inte mitt filmtittande med så mycket som en halvfin scarf, utan det kastas ett par gamla gymnastikskor åt mig med lös sula i form av en de äldsta klyschorna i den romantiska komedins historia.

Det enda som ger mig ger mig en förnimmelse av ”ljuv musik” är låten som spelas i eftertexterna direkt efter denna spya till avslut. Gracias. Adios!

"Ljuv musik" går nu att streama på Netflix. Med sitt låga betyg kvalar den in på vår lista över årets sämsta filmer.

NÄSTA ARTIKEL