Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Legado en los huesos (The Legacy of the Bones)

Legado en los huesos (The Legacy of the Bones)

 • 2 tim 1 min
 • Thriller
 • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Recension
29 april 2020
Filmtopp
Filmtopp | Recension
29 april 2020

Spektakulära mord i dåligt utförd deckare

"Legado en los huesos" hade kunnat bli en riktigt vass film, men faller på ett osammanhängande manus.

 • Regi:
  Fernando González Molina
 • Manus:
  Luiso Berdejo
 • I rollerna:
  Marta Etura, Nene, Leonardo Sbaraglia, Francesc Orella, Benn Northover m.fl.

"Legado en los huesos" är den andra delen i en spansk brottstrilogi som utspelar sig i Baztandalen i nordöstra Spanien. Precis som i första filmen tar sig Amaia Salazar an svåra brott. Denna gång handlar det om en serie mord med kultiska förtecken. Det är när inspektör Salazar sitter i en rättegång för ett brott mot hennes styvdotter som morden börjar.

Den åtalade Jason Medina hittas död med uppskurna armar i domstolshusets badrum. Han har en lapp i fickan med texten “Tarttallo”. Detta sätter igång en utredning som ska visa sig är mycket större än man anar. Under denna tid föder Salazar sin son Ibai som hon har med konstnären James Westford.

Efter detta dyker det upp flera döda kroppar med just ordet “Tarttallo” i närheten. Ofta skrivet i blod. Man kommer senare fram till att två av morden innehåller samma riter som ett agotos, ett folk som levde i Baskien under medeltiden, använde. Enligt dem var Tarttallo en mytisk varelse som åt kristna.

Filmen Legado en los huesos vill så mycket, dessvärre lider den av ett allt för ofta osammanhängande manus med hoppig story och karaktärer som har svårt att engagera. Det hjälper inte heller att huvudpersonen Amaia Salazar är allt annat än en bra utredare. 

Förväntningarna var inte speciellt höga då trilogins första film inte heller direkt var någon pärla. Det är rätt synd för många thrillers gjorda i Europa, speciellt Frankrike och Spanien, är ofta bra och intressanta.

När den sista delen i serien kommer ut hoppas jag verkligen att de har arbetat igenom manus och karaktärer mer noggrannt.

För mer läsning spana in vår samlingssida med det senaste nytt från Netflix.

Fredrik Redestad