Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Jakten på Ohana. Foto: Netflix

Jakten på 'Ohana (2021)

 • 2 tim 3 min
 • Action, Komedi, Äventyr
 • Netflix
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
01 februari 2021
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
01 februari 2021

Reklaminslag för Hawaii med brist på äventyr.

Sedan Indiana Jones gjorde skattsökande populärt i början på 80-talet har flera filmer i samma stil gjorts. Med familjeäventyret "Jakten på 'Ohana" tar Netflix genren till Hawaii. Men trots hisnande skattjakt slutar det hela upp som ett skyltfönster för delstaten.

 • Regi:
  Jude Weng
 • Manus:
  Christina Strain
 • I rollerna:
  Kea Peahu, Alex Aiono, Owen Vaccaro, Lindsay Watson m.fl

Pili och Ionane är två syskon från Brooklyn. En dag drar deras mamma drar med sig dem till deras familjeort på Hawaii. Pili som egentligen skulle åkt på geocaching-läger, tvingas hitta nya sätt att underhålla sig på ön och börjar utforska området. Då hittar hon en mystisk dagbok med massa teckningar. De visar sig hinta om en försvunnen skatt på ön, som ingen lyckats hitta. Tillsammans med sin bror Ioane, sin nyfunna vän Casper och Hana försöker nu Pili hitta den mytomspunne skatten. 

Jakten hamnar i skuggan av Hawaii

Att göra filmer om skattjakter har minst sagt blivit populärt och lyckosamt i filmvärlden. Utöver Indiana Jones har vi fått se filmer som Tomb Raider, National Treasure, Sahara och Fool's Gold. Men genren har flera gånger visat sig vara svår att få till. Netflix Jakten på 'Ohana är nästa exempel på när det inte blir så bra som man vill.

Här finns skattjakten och en viss spänning med, men hamnar i skuggan av vad som alldeles för ofta känns som en reklamfilm för Hawaii. Vi matas med larvig användning av hawaiianska och storslagna naturbilder, med vackra stränder och turkosa vatten som omringar ön. När vi väl bjuds på skattjakt istället för reseinslag är det hastigt och ogenomtänkt. Det blir till slut en skattjakt som varken har stora hinder eller kräver någon särskild problemlösning. Spänningen är över innan man hinner säga Aloha. 

Jakten på Ohana på Netflix
Foto: Netflix.

Det ska sägas att "Jakten på 'Ohana" lär gå hem betydligt bättre hos barnen. För dig som är på jakt efter högklassigt äventyr är det bara att fortsätta leta vidare bland streamingtjänsterna. Då är inte detta något för dig. 

För fler recensioner --> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL