Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Headspace: A guide to meditation. Foto: Netflix

Headspace: Guide to Meditation (säsong 1)

  • 8 x 20 min
  • Dokumentär, hälsa
  • Netflix
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
08 januari 2021
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
08 januari 2021

Meditation i fokus i undervisande serie.

Den populära appen Headspace har tagit klivet in i tv-seriernas värld och vill få en ny publik att upptäcka meditationens fördelar. Det är en speciell serie på flera olika vis. Dels för att man bara ska titta på avsnittens första halvor.

  • Skapare:
    Andy Puddicombe
  • I rollerna:
    Andy Puddicombe

"När var senaste gången som du gjorde ingenting?". I en värld fylld av stress, distraktioner och psykisk ohälsa vill skaparna bakom meditationsappen Headspace få oss att stanna upp. Första versionen av appen släpptes 2012. Därefter har det brittiska företaget med Andy Puddicombe i spetsen bara vuxit och vuxit. Nu har Puddicombe alltså tagit nästa steg genom att göra sin första Netflix-serie.

Headspace: Guide To Meditation lär oss under åtta avsnitt allt om meditation och dess fördelar. Konceptet med serier baserade på meditationsappar såg vi senast förra året i A World of Calm HBOTanken med Netflix nysläppta serie är att fler ska upptäcka Headspace app och meditation. Något som kanske behövs idag mer än någonsin.

Intressanta och sköna stunder framför skärmen

Puddicome berättar om sitt liv och guidar oss genom olika typer av meditationer. Emellanåt uppmanar han oss som tittar att istället blunda och innerligt fokusera på det vi hör när han lär ut. Till en början känns det lite konstigt att sluta ögonen framför Netflix, men jag märker snart att det ger mig ro. Seriens avsnitt på tjugo minuter är alldeles lagom avbrott i vardagen. Det hela känns tryggt och välbehövligt efter en lång arbetsdag när det känns som att hela världen brinner utanför dörren. Efter ett tag vänjer man sig till och med vid att inte titta på serien och koppla bort sig, vilket måste ses som en seger och bekräftelse för Headspace. 

Vidare är "Headspace: Guide to Meditation" visuellt mycket snygg, men jag ställer mig likväl frågan om inte upplägget hade passat podcast-formatet bättre. Sett till hur mycket vi faktiskt inte ska titta på serien är det tveksamt att den får det genomslag Puddicome och hans kollegor hoppas på. 

För fler recensioner --> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL