Recension av Fatherhood 2021

Fatherhood (2021)

  • 1 tim 49 min
  • Drama, Komedi
  • Netflix
18 juni 2021 kl. 19:06
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Minnesvärt med Kevin Hart i spetsen.

Nya Netflix-produktionen ”Fatherhood” hämtar inspiration från kortfilmen ”Hair Love” och gör det bra. En film där komedi, drama och sorg möts.

  • Regi:
    Paul Weitz
  • I rollerna:
    Kevin Hart, Melody Hurd, Rodney Alexandre m.fl.
 
 

Fatherhood handlar om ett paret Matt och Liz som ska bli förstagångsföräldrar, men vid födseln omkommer Liz efter en blodpropp. Matt tvingas ta hand om barnet helt på egen hand, utan att ha någon som helst aning om vad det innebär att vara förälder. I sin jakt på att bli en bra förälder i allmänhet och en bra pappa i synnerhet, utforskar och erfar han alla roliga och svåra moment som föräldraskap innebär.

Humorgiganten Kevin Hart axlar i denna film en roll där vi får se honom lite mer sårbar än tidigare. På sina ställen antar han utmaningen på ett väldigt förnämligt sätt, men i det långa loppet så måste det konstateras att det är hans humoristiska sida som glänser. Han når inte hela vägen fram i de moment där filmen vill framställa honom som den känsliga, ensamstående föräldern.

Filmen tar tydligt inspiration från den Oscarsvinnande kortfilmen Hair Love, en film som berör på många plan. Tyvärr lyckas inte riktigt långfilmen Fatherhood med att framkalla samma typ av känsla. Visst, Kevin Hart lyckas visa upp frustrationen hos en ensamstående pappa för tittarna, men inte sorgen och den tunga utmaningen att ta sig an livet efter ett sådant nederlag.

 
 

Medan Hair Love lutar sig tillbaka på saknaden efter en försvunnen mamma, lutar sig Fatherhood tillbaka på ironin i att en ensamstående pappa inte skulle klara att fostra ett barn själv.

Förutsägbar med individuella prestationer som väger upp.

Maddy, dottern till Matt, spelas av Melody Hurd och hon gör ett fantastiskt jobb i att fånga ett barns bearbetning av en framliden förälder. I varje scen ser hon till att till fullo dra uppmärksamhet till hennes vördnad för pappans arbete, men också sin sorg över att inte ha två föräldrar som alla andra barn.

Det filmen faller på är dess förutsägbarhet. Handlingen är exakt vad man förväntar sig och det finns inte några specifika moment som sticker ut och ger det där lilla extra. Trots detta har Fatherhood alla moment en film behöver och framförallt framkallar den känslorna man vill att en film ska framkalla.

Minnesvärd? Knappast, men definitivt en udda dramakomedi som jag är säker på att vissa kommer älska.

 
 

Kevin Hart finns nu att streama på Netflix. För mer läsning, scrolla vidare eller spana in vår lista med de bästa komedierna på Netflix!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL