Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Fate: The Winx Saga. Foto: Netflix

Fate: The Winx Saga (säsong 1)

  • 6 x 50 min
  • Drama, Äventyr
  • Netflix
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
24 januari 2021
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
24 januari 2021

Din typiska ungdomsserie med mycket magi.

För vissa kanske titeln låter någorlunda bekant. Det är för att serien är baserad på den animerade serien "Winx Club" som gick på Nickelodeon i början av 00-talet. Nu har Netflix gjort en live action-variant av serien och bjuder på en hel del magi och klychor.

  • Skapare:
    Iginio Straffi, Brian Young
  • I rollerna:
    Abigail Cowen, Hannah van der Westhuysen, Precious Mustapha, Eliot Salt m.fl

Bloom är ingen vanlig tonåring från Kalifornien. Hon hade alltid trott att hon varit det, men när det visar sig att hon har magiska krafter vändss hela hennes liv och världsbild upp och ner. Det visar sig att hon är en fe och ska börja på den legendariska skolan Alfea, tillsammans med andra som henne. 

Men skolan ligger inte i Kalifornien utan i Andra världen, en plats fylld med magi och hotfulla monster. Bloom inser snabbt att de monster som kallas för "De Brända" riskerar att förstöra både Andra världen och den vanliga världen, Första världen. Tillsammans med sina vänner på skolan måste Bloom kämpa för deras existens. Samtidigt tacklar hon och sina vänner olika relationer och de utmaningar som kommer när du växer som personer i en tid med många bekymmer. 

Välbekant tonårsdrama 

Jag kan inte påstå att jag såg särskilt mycket av "Winx Club" när den gick på Nickelodeon. Därför visste jag på förhand inte så mycket om handlingen när Netflix lite överraskande släppte en live action-version av den animerade serien från Italien. Eller ja, överraskande och överraskande... Netflix släpper ju det mesta nu för tiden. Men trots det något oväntade släppet lyckas inte Fate: The Winx Saga ge några direkt nya intryck. Mycket känns bekant från Harry Potter och Twilight: tonårskärlek, där snygga killar får tjejer att tappa fokus och omdöme, som kompletteras med en hel del magi och visuella effekter.

MER LÄSNING:

 

Serietips på Netflix

I tillägg med att vi känner igen mycket, tar serien god tid på sig att komma igång. Men när presentation väl är avklarad och de parallella världarna tillsammans med de romantiska intrigerna väl satts upp höjer serien sig dramatiskt. Härifrån bjuds vi på en hel del underhållande spänning och stark kärlek.

Nej, "Fate: The Winx Saga" kommer troligtvis inte att dra någon miljonpublik eller kamma hem stora priser under galasäsongen. Men för den som gillar seriens stuk, så kommer helheten att gå hem. 

För fler recensioner --> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL