Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Dogs (säsong 2)

Dogs (säsong 2)

  • 4 x 50 min
  • Dokumentär
  • Netflix
Ebba Pettersson | Recension
08 juli 2021
Ebba Pettersson | Recension
08 juli 2021

Skillnaden mellan hundägare och hundälskare.

Netflix hyllade dokumentärserie "Dogs" är tillbaka med en andra säsong.

  • Skapare:
    Glen Zipper

MER LÄSNING:

20 bästa filmhundarna

Senaste nytt på Netflix

Tre år senare får vi en andra säsong av den populära dokumentärserien "Dogs" på Netflix. Fyra färska avsnitt med söta hundar och fina vänskaper – men även hjärtskärande livsöden. Serien består av fristående avsnitt, där varje avsnitt kretsar kring olika hundar och deras ägare, vilket gör att man (liksom jag) inte behöver ha sett första säsongen för att ändå hoppa på tåget nu. Och det tycker jag verkligen att man ska göra!

Dogs handlar kort och gott om hundar, och i den här säsongens fyra avsnitt får man bland annat möta maskoten och bulldoggen Trip, och den herrelösa hundvalpen Jet. Trip är på väg att gå i pension och att lämna över sitt maskot-uppdrag på Butler University till en annan bulldogg, och Jet ska ta sig från gatorna i Irak över till USA för att skapa sig ett nytt liv tillsammans med sin matte.

"Pratas om skillnaden mellan att vara hundägare och hundälskare."

Bulldoggen Trip. Foto: Netflix.

"Dogs" handlar lika mycket om hundarna som om människorna bakom dem och deras sammanflätande historier. Jets matte, militärveteranen Alana, ser honom lika mycket som ett räddningsuppdrag, som en anledning för henne att avsluta sin tjänstgöring och återvända hem igen – det visar sig att Jet hjälper henne lika mycket som hon hjälper Jet.

I samma avsnitt pratas det om skillnaden mellan att vara en hundägare och en hundälskare, och att den skillnaden är väldigt stor. Något som blir tydligt ju fler avsnitt man ser, eftersom alla människor i den här serien är hundälskare.

"En fantastisk dokumentärserie för både och."

Foto: Netflix.

Alla som någonsin har sagt att en hund endast gör vad den får vinning av har nog aldrig tittat på "Dogs". För om du älskar din hund och den älskar dig, så finns det nog ingenting som den inte skulle göra för dig – och som du inte skulle göra för den. Samtidigt så hymlas det inte med att det ibland inte går så bra när kommunikationen inte riktigt fungerar.

Som hundälskare (och inte endast "hundägare") är det här en fantastisk dokumentärserie. Det är fascinerande och häftigt att man kan skapa en sådan relation till en fyrbent varelse som inte ens kan prata. Men kanske är det just det som är grejen? Människor pratar en massa strunt och hundar säger ingenting, och det kan ändå betyda mer.

Efter den andra säsongen består dokumentärserien "Dogs" av sammanlagt tio avsnitt. Oavsett vilket avsnitt man börjar med, är det över 500 minuter av wholesome content, så det är väl bara att börja?

NÄSTA ARTIKEL