Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Dödlig Medicin. Foto: Netflix

Dödlig Medicin (2020)

 • 1 tim 34 min
 • Drama, Thriller
 • Netflix
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
22 september 2020
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
22 september 2020

Becksvart i spansk thriller

Det mesta känns igen i filmen Dödlig medicin, eller El Practicante som den heter på originalspråk. Men filmen lyckas ändå hålla intresse och puls uppe, stundtals.

 • Regi:
  Carles Torras
 • Manus:
  David Desola, Hèctor Hernández Vicens, Carles Torras
 • I rollerna:
  Mario Casas, Déborah François, Guillermo Pfening, Celso Bugallo m.fl

Angel jobbar till vardags som ambulanssjukvårdare och får se alla möjliga mörka öden. Men han hade nog aldrig kunnat tänka sig att han själv skulle drabbas av något så hemskt som när han och kollegan råkar ut för en allvarlig bilolycka med ambulansen.

Efter olyckan tvingas Angel att sitta i rullstol och se sig själv halvt förlamad. Inte nog med det så lämnar hans tjej, Vane, honom. Men Angel, som vägrar acceptera att hon lämnat honom, blir besatt av att få tillbaka henne. 

Har sina toppar

 

The Paramedic
Foto: Netflix.

Handlingen i denna spanska thriller har en överliggande känsla av bekantskap. För visst har vi sett filmer tidigare om män som blir besatta av kvinnor och som desperat försöker behålla dem i sitt liv. Men trots detta lockas jag tidigt in i den, och det är länge både gott och spännande. Men allt eftersom dalar tempot och likaså spänningen. Till slut mynnar ut storyn i ett riktigt sömnpiller. Det känns som att regissören själv insett detta i klipprummet försökt dölja avsaknaden av spänning genom att överanvända diverse engagerande stråkinstrument och fejka en stämning som inte riktigt finns där.

Längre in hittar filmen tillbaka. Och det är när den är som mörkast och mest obehaglig som den når sina toppar. Mycket av spänningen och obehaget vilar på Mario Casas axlar i rollen som Angel. Hans nästintill obefintliga minspel får honom att kännas oberäknelig. I takt med att filmen går mot sitt slut blir den allt mörkare, Angel allt mer psykotisk och helheten allt mer spännande. Tyvärr tvingas vi genomlida en trött transportsträcka innan dess.

För den som vill se en mörk och spännande thriller som inte kräver allt för mycket fokus eller tankekraft, utan bara en spännande stund i soffan är detta en helt klart godkänd film. 

För fler recensioner --> Scrolla vidare! Läs mer här för senaste nytt på Netflix!

NÄSTA ARTIKEL