Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Blood Red Sky

Blood Red Sky (2021)

 • 2 tim 1 min
 • Action, Skräck
 • Netflix
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Recension
23 juli 2021
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Recension
23 juli 2021

Som att se potential pulveriseras.

Det senaste tillskottet i Netflix skräckkatalog stavas "Blood Red Sky", en blodig historia som förtjänar en andra chans.

 • Regi:
  Peter Thorwarth
 • Manus:
  Stefan Holtz & Peter Thorwarth
 • I rollerna:
  Peri Baumeister, Alexander Scheer, Kais Setti m.fl.

Som filmkritiker finns det inget mer upplyftande än att få känna sig överraskad. Det finns inte heller något mer provocerande än att se en frän historia slarvas bort. Blood Red Sky begår den totala dödssynden genom att vara en överraskande film som inte bara slarvas bort, utan fullständigt pulveriseras.

Ett flygplan nödlandar efter en rapporterad kapning. Polisen är på plats och är fast besluten om att mannen bakom spakarna är en av medbrottslingarna, men är det verkligen så enkelt? Självklart inte.

Bandet spolas tillbaka och vi får följa med på en actionpackad resa med en sjuk kvinna och hennes son – en duo som visar sig vara ett större motstånd än flygplanskaparna kunnat drömma om. Den sjuka kvinnan bär nämligen på en mörk hemlighet som kommer att vända både deras och allas passagerares värld upp och ned.

Flygrutten som vägrade ta slut

Blood Red Sky
Alexander Scheer som irriterande "Eightball" i Blood Red Sky. Foto: Netflix.

Även om jag är helt övertygad om att Netflix kommer att spoila filmens twist redan med visningsbilden, väljer jag, spoiler känslig som jag är, att tvätta mina händer från att förstöra den lilla poäng som den här historien faktiskt har. Den som vet twisten gör istället rätt i att bida sin tid och vänta på att ett storbolag köper upp filmen och gör en remake. (En mening jag aldrig trodde att jag skulle skriva). 

Rent visuellt fungerar Blood Red Sky rätt bra, problemet är snarare den långa speltiden – två timmar är åtminstone en halvtimme för saftigt för den här typen av action. Likaså haltar berättandet med en rad fåniga flashbacks och en avslutning som aldrig tycks ta slut.

Sedan kan jag inte understryka nog hur mycket jag stör mig på den "galne" flygplanskaparen som går i rakt nedstigande led från en idiotisk tradition med att varje rövarband måste ha en wacko lirare. Skådespelaren i fråga, Alexander Scheer, gör väl det bästa han kan med den giv han har fått men jösses…

I sin helhet har man totalt misslyckats med att förvalta det spännande koncept som Blood Red Sky är. Gör om, gör rätt.

För fler recensioner, scrolla vidare! Spana också in vår lista mer årets bästa Netflixfilmer!

NÄSTA ARTIKEL