Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
America: The Motion Picture. Foto: Netflix

America: The Motion Picture (2021)

 • 1 tim 38 min
 • Komedi, Animerat
 • Netflix
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
02 juli 2021
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
02 juli 2021

Urflippad berättelse om Amerikas födelse.

Glöm allt du lärt dig om amerikansk historia. I Netflix animerade komedifilm får du nämligen lära dig hur det egentligen gick till när USA föddes. Det är blod, robotar och helgalna britter som ligger i centrum när storyn om Amerika berättas.

 • Regi:
  Matt Thompson
 • Manus:
  Dave Callaham
 • I rollerna:
  Channing Tatum, Jason Mantzoukas, Simon Pegg, Andy Samberg m.fl

När Abraham Lincoln brutalt mördas på en teatervisning som han är på tillsammans med George Washington bestämmer sig Washington för att hämnas sin väns död, döda alla brittiska soldater och upprusta det nya landet – Amerika. 

Till sin hjälp har Washington med sig en ölhävande Samuel Adams, en hästtokig Paul Revere och en kvinnlig Thomas Edison. På deras blodiga resa genom det nya landet stöter gruppen på nya vänner som också vill stoppa britterna från att ta över landet. Här är den (typ) verkliga berättelsen hur Amerika blev självständigt och George Washington med sina två motorsågar slaktade brittiska soldater.

Hysterisk och överraskande rolig.

Det dröjer inte många minuter innan första huvudet huggs av och jag börjar ana vad Netflix America: The Motion Picture är för sorts film. Men den blir mer och mer urflippad och våldsam för varje minut som går, och brutala skämt avlöser varandra i ett rasande tempo. Att skaparna bakom bland annat Archer ligger bakom filmen väcker inga överraskningar, även om serien inte är nära så galen som denna film om Amerikas födelse. Vilket är både på gott och ont.

För till en början är det faktiskt riktigt roligt och jag skrattar åt mer eller mindre alla skämt och blodiga scener. Men efter ett tag blir skämten lite väl upprepande och gjorda. Det hela går gärna också till överdrift. Men trots det är America: The Motion Picture fortfarande överraskande rolig. Den bjuder även på en del oväntad samhällskritik.

När det kommer till animeringen är den stundtals riktigt snygg och välgjord. Vissa scener lyckas med konsten att vara vackra – och helt kaotiska. Filmen backas upp av en grupp mycket välkända röster som bjuder upp till en hel del skratt. Channing Tatum imponerar kanske mest av alla som den hysteriska och hämndlystna George Washington

För den som inte gillar hysterisk och överdriven humor är "America: The Motion Picture" något som troligtvis inte kommer att gå hem. Men för dig som gillar "Archer" och anammar det amerikanska mottot ju mer desto bättre, så kommer denna 90 minuter långa kaosfest att vara perfekt.

VIDARE LÄSNING:

Bästa filmerna på Netflix 2021

NÄSTA ARTIKEL