A Sun

A Sun (2020)

 • 2 tim 36 min
 • Drama
 • Netflix
02 februari 2020 kl. 16:00
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.

"A Sun"​ är berättelsen om en familj med stora interna problem.

 • Regi:
  Mong-Hong Chung
 • Manus:
  Yaosheng Chang, Mong-Hong Chung
 • I rollerna:
  Yi-wen Chen, Samantha Shu-Chin Ko, Chien-Ho Wu, Greg Han Hsu m.fl.

Den yngsta sonen, Ho (Chien-Ho Wu), har precis dömts till fängelse, samtidigt som hans äldre bror, Hao (Greg Han Hsu), är på väg in på läkarprogrammet. Att ha två söner på väg åt så olika håll i livet tynger föräldrarna, Wen (Yi-wen Chen) och Chin (Samantha Shu-Chin Ko) och sätter deras äktenskap och hela familjen i gungning.

Wen har svårt att acceptera sin yngsta sons misstag och fördömer hur dessa har orsakat hela familjen problem. När Ho senare väl blir frisläppt ökar pressen på deras relation, samtidigt som en person från hans kriminella bakgrund återvänder vilket utmanar hans försök att ordna upp sitt liv igen.

A Sun​ utgör med sitt mångfacetterade familjedrama en stark skildring om syskonrivalitet, föräldrakärlek och ett liv i det kriminella. Efter att vuxit upp i skuggan av sin till synes perfekta storebror hamnar Ho tillslut i fängelse, vilket så gott som tillintetgör relationen till fadern. Hans enorma besvikelse får honom att tillslut börja förneka sin yngre sons existens.

Även om filmen ä​r välspelad och skickligt lyckas kombinera flera gripande teman och berättelser misslyckas den tyvärr med att förmedla dessa med rättvisa. Trots att vi följer karaktärerna nära inpå uppstår aldrig den där starka kontakten som behövs för en film av den här ambitionskalibern. Det blir för mycket av allt på en gång vilket får innehållet att förlora den gripande kvaliteten och blir därav för krävande med sina 2,5 timmar.

För mer läsning, se vår lista över de bästa filmerna från 2020.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL