Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Modern Love

"Modern Love" (säsong 1)

  • Drama, komedi, romantik
Jonatan Blomberg | Recension
05 oktober 2019
Jonatan Blomberg | Recension
05 oktober 2019

"Modern Love" är en överraskande fin och modern samling kärlekshistorier.

Den första säsongen av Amazon Primes antologiserie "Modern Love" kommer sannolikt uppskattas av alla som redan ser fram emot den, men kanske även av de som vågar ge serien en chans och bara förväntar sig en vanlig samling av kärlekshistorier.

  • I rollerna:
    Anne Hathaway, Dev Patel, Tina Fey, Andrew Scott, Any Garcia m.fl.
"Modern Love".
Från Anne Hathaway-avsnittet "Take Me as I Am, Whoever I Am". Foto: Amazon Prime

"Romcom"-genren är väl kanske inte en lika het genre nu som den var under 80- och 90-talet, när Hugh Grant plus valfri snygg kvinna kunde sluta med succé på biodukarna världen över. Men på förhand har det genom Amazon Primes trailers verkat vara exakt det som Modern Love försökt sig på.

Den första säsongen av Modern Love är uppbyggd som en antologiserie med helt fristående avsnitt, på cirka 30 min styck. Vilket innebär att skådespelarna bara behövt ställa upp med väldigt lite av sin tid, men att varje avsnitt kan luta sig tillbaka på helt fantastiskt skådespel från både Oscarsvinnande och Oscarsnominerade-skådespelare.

Handlingen för säsongen som helhet är inte helt lätt att beskriva – varje avsnitt som sagt är en ny separat historia – men det finns helt klart en anledning till att serien har fått namnet "Modern Love". Det är nämligen sällan vi får följa en rak "gammal" romcom-historia mellan två personer som blir kära, gör slut av någon dum anledning och sedan hittar varandra igen.

"Modern Love".
Från Dev Patel-avsnittet "When Cupid is a Prying Journalist". Foto: Amazon Prime

Istället handlar serien minst lika mycket om kärleken mellan vänner, som finns där för varandra genom vått och tort, eller mellan en mamma och hennes barn... och såklart också mellan vuxna människor som blir kära i varandra, fast då med någon form av oväntad eller modern twist.

Jag kan ärligt erkänna att jag nästan hade dömt ut Modern Love på förhand, vilket kanske är en av anledningarna att det istället visade sig att jag verkligen gillade den första säsongen. Om du känner dig osäker på huruvida serien är värd en chans eller inte, rekommenderar jag dig att börja med Anne Hathaway-avsnittet Take Me as I Am, Whoever I Am och Dev Patel-avsnittet When Cupid is a Prying Journalist.

För mer läsning, se vår lista över årets bästa serier.

NÄSTA ARTIKEL