Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Silicon HBO

"Silicon Valley" (säsong 6, avsnitt 1-3)

  • 7 x 30 min
  • Komedi
  • HBO
Jonatan Blomberg | Recension
02 november 2019
Jonatan Blomberg | Recension
02 november 2019

"Silicon Valley" inleder sin sista säsong på bästa möjliga sätt.

HBO:s teknik-komedi "Silicon Valley" är tillbaka med sin sjätte och sista säsong. Efter att ha hyllats av både kritiker och tittare under sina första säsonger har trotjänaren hamnat lite i skymundan, särskilt efter att T.J. Miller och karaktären Erlich Backman lämnade serien under den fjärde säsongen. Lyckligtvis inleder man nu med en av de bästa öppningarna hittills.

  • I rollerna:
    Thomas Middleditch, Martin Starr, Kumail Nanjiani, Zach Woods, m.fl.
Thomas Middleditch i "Silicon Valley".
Thomas Middleditch i "Silicon Valley". Foto: HBO Nordic

 

Likt i våras, när HBO-serien Veep visade sin sista säsong, har de gamla komedierna inte riktigt fått den uppmärksamhet de har förtjänat. Men det finns all anledning att se ikapp och följa även den sista säsongen av Silicon Valley.

I drygt fem säsonger har vi fått följa Richard Hendricks (Thomas Middleditch) företag Pied Piper och sett det växa sig allt större. Där varje framgång alltid följts av en dubbelt så stor (men lika underhållande) motgång. Under de tre avsnitten som har skickats ut till kritiker är det, föga förvånande, samma upplägg även denna gången.

Säsongen inleder med att Hendricks frågas ut av den amerikanska kongressen om risker och faror med storföretags datainsamling på internet. Utan att avslöja för mycket, kommer vad som sägs under det här framträdandet att få stora konsekvenser för vad som sedan sker under de kommande avsnitten. På ett lika underhållande sätt som vanligt.

Zach Woods i "Silicon Valley".
Zach Woods gör sin bästa "Silicon Valley"-säsong hittills. Foto: HBO Nordic

Något som skiljer den sjätte säsongen åt från de tidigare, vilket vi även får se smak på i trailern ovan, är att Donald "Jared" Dunn som spelas av Zach Woods har släppts lös på allvar. Efter fem säsonger av lugn och en omåttlig förmåga att alltid vara omtänksam i varje situation, får Woods äntligen släppa ut sitt inre monster och lyckas fullständigt sudda ut allt som gick att klaga på när T.J. Miller försvann.

De övriga skådespelarna levererar fortfarande på samma jämna nivå som tidigare, men jag kommer troligtvis inte vara den enda som sitter och hoppas på en Zach Woods-spinoff när vi om några få avsnitt tvingas ta farväl av Silicon Valley-gänget för alltid. Baserat på den sista säsongens tre första avsnitt når vi med enkelhet upp till en fyra av fem.

För mer läsning, se vår lista över årets bästa serier!