Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Rick and Morty säsong 5

Recension: Rick and Morty (säsong 5, avsnitt 1)

  • 20 min
  • Komedi
  • HBO
Loke Westberg | Recension
20 juni 2021
Loke Westberg | Recension
20 juni 2021

Adult Swims flaggskepp ”Rick and Morty” är tillbaka med en ny säsong av knasigheter. Jag har sett första avsnittet av den nya säsongen.

  • Skapare:
    Justin Roiland, Dan Harmon
  • I rollerna:
    Chris Parnell, Justin Roiland m.fl.

I säsongsöppningen får vi följa med Morty i jakt på vin till sin dejt med Jessica medan Rick har ett möte med fienden Mr. Nimbus. I Mortys jakt på vin börjar han kriga mot några varelser från ett annat universum.

Avsnittet är ganska precis det man väntat sig, varken mer eller mindre. De rappa replikerna och den stundtals sylvassa humorn är precis som vanligt där. Man hade kunnat tro att skaparna av serien vid det här laget börjar få slut på idéer till Rick och Mortys galna upptåg, men ack. Säsong efter säsong lyckas de komma på skruvade, helgalna nya äventyr fyllda med nya aspekter av den sjuka teknik som vetenskapsmannen Rick experimenterar med.

En genomgående konflikt i serien är hur Morty ständigt brottas med att vara både Rick till lags men också ha ett vanligt liv. I första avsnittet av säsong 5 fortsätter seriemakarna att ringa in det problemet på ett smart och effektivt sätt när Jessica kommer över på besök. Medan Jessica sitter i vardagsrummet och väntar på att Morty ska hämta vin, sitter ärkeskurken Mr. Nimbus i köket och väntar på samma sak. Ett scenario där gränsdragningen mellan Mortys två helt olika liv blir uppenbar, tydlig och komisk.

Det är svårt att få en helhetsbild efter att ha sett endast ett avsnitt, men känslan är att om man gillar Rick and Morty sedan innan så kommer man inte bli besviken av nya säsongen. Det är med stor entusiasm jag inväntar att resterande avsnitt ska släppas.

För mer läsning, scrolla vidare eller spana in vår lista med tecknade serier för vuxna.

NÄSTA ARTIKEL