Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Let Them All Talk. Foto: HBO Max

Let Them All Talk (2020)

 • 1 tim 53 min
 • Drama, komedi
 • HBO
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
11 december 2020
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
11 december 2020

Långdraget drama ute på öppet hav.

I Steven Soderberghs nya drama på HBO får vi åka med på en resa med ett kryssningsfartyg över Atlanten tillsammans med bland annat Meryl Streep och Dianne Wiest.

 • Regi:
  Steven Soderbergh
 • Manus:
  Deborah Eisenberg
 • I rollerna:
  Meryl Streep, Candice Bergen, Gemma Chan, Dianne Wiest, Lucas Hedges

"Let Them All Talk" handlar om Alice Hughes (Meryl Streep), en berömd författare som ska ta emot ett ett pris i England. När Alice förklarar för sin agent att hon inte kan flyga från USA får hon förslaget att ta ett kryssningsfartyg över Atlanten. Hon går med på förslaget på ett villkor: hon får ta med sig två vänner från universitetet, som hon inte träffat på 30 år och hennes brorson Tyler. Ombord på fartyget får de chansen att uppdatera sig om varandras liv, samtidigt som Alice måste försöka få klart ett försenat bokmanus. Men det visar sig inte vara helt lätt att skriva under omständigheterna.

När det kommer till filmskaparen Steven Soderbergh finns det vanligtvis en twist i skapandet. Vad gäller Let Them All Talk har han låtit mer eller mindre hela filmen utspela sig ombord på ett kryssningsfartyg. Vi får veta att filmen spelats in under en faktiskt kryssning med vanliga gäster. Ett intressant koncept. 

Spretig handling som faller överbord

Både kryssningsfartyget och rollbesättningen utstrålar elegans och klass. Streep är som alltid filmens stora stjärna och höjdpunkt. Inte nog med att Soderbergh fått med sig henne, Dianne Wiest och Candice Bergen. Han har dessutom fått med sig Deborah Eisenberg på båtturen, som står bakom filmens intima och fängslande manus, som levereras starkt av samtliga skådespelare. Filmens titel är både talande och passande, för det pratas verkligen en hel del ombord på fartyget. Men det blir aldrig överflödigt.

Handlingen i Let Them All Talk lovar mycket och bygger länge upp till något intressant, med flera spännande intriger och välkomponerade relationer mellan karaktärerna. Men allt eftersom tappar berättelsen fart och likaså riktning. Vad som ska bli en stor avslutning blir därför istället lite av en besvikelse. 

Soderberghs drama för HBO lyckas trots en sämre andra halva underhålla och engagera. "Let Them All Talk" kommer troligtvis att gå hem hos Streeps fans och en äldre publik.

För fler recensioner --> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL