Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Impractical Jokers: The Movie. Foto: HBO

Impractical Jokers: The Movie (2020)

 • 1 tim 32 min
 • Komedi
 • HBO
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
24 februari 2021
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
24 februari 2021

Skämtarna tillbaka i egen film.

Sedan 2011 har barndomsvännerna Q, Murr, Joe och Sal varit kända som Impractical Jokers. I sin serie har de tvingat varandra att göra alla möjliga pinsamheter. Nu har grabbarna fått en långfilm. Men var det verkligen nödvändigt?

 • Regi:
  Chris Henchy
 • Manus:
  Chris Henchy, Joe Gatto, James Murray, Brian Quinn, Sal Vulcano
 • I rollerna:
  Joe Gatto, James Murray, Brian Quinn, Sal Vulcano, Paula Abdul m.fl

När grabbarna en dag får tre biljetter till Paula Abduls konsert i Miami tar en speciell roadtrip sin början. Då kompisgänget är fyra, men bara fått tre biljetter bestämmer sig killarna för att tävla om biljetterna. Tävlingarna handlar om att göra det som de blivit kända genom - nämligen att skämma ut varandra.

Från Staten Island i norr till Miami i söder blir det flera stopp och utmaningar för killarna. På vägen får vi även ta del av andra roliga händelser i form av utskämmningar i olika former och sketcher. 

Som ett längre och tråkigare avsnitt

För den som sett Impractical Jokers innan så väntar inga större överraskningar eller oklarheter. Grunden i filmen är precis som i seriens nio säsonger. Det gäller att skämma ut alla andra, och sig själv, så mycket som möjligt. En är i fältet och resterande tre står bakom en skärm och bestämmer vad personen ska göra och säga.

Vanligtvis leder konceptet till en hel del högljudda skratt och då och då tårar av skratt i min tv-soffa. Därför blev jag glatt överraskad och taggad när jag såg att killarna skulle få en långfilm. Men tyvärr blir det mest en långtråkig väntan på utmaningarna. Att fylla ut och omvandla ett avsnitt på tjugo minuter till en film på 90 minuter är självklart ingen lätt uppgift. Men att det skulle vara så här tråkigt hade jag inte räknat med. 

Den rent ut sagt svaga och tråkiga handlingen ses mest som en återkommande transportsträcka eller trist mellanakt. Dessutom bjuds vi på ett par märkliga och långt ifrån roliga sketcher som jag faktiskt inte alls förstår vitsen med. När det väl är dags för utmaningarna har filmen sina höjdpunkter och stunder då jag faktiskt skrattar. Men dessa perioder är tyvärr allt för korta och få. Lyckligtvis finns det drygt 166 betydligt roligare avsnitt.

För den som aldrig sett Impractical Jokers är inte detta din inkörsport till den humoristiska kvartetten. Titta hellre på någon av seriens alla säsonger som bjuder på mycket mer skratt. För den som är bekant med killarna kommer filmen tyvärr lämna dig besviken. Om du ändå vill se filmen så kan du nästan spola fram mellan alla utmaningar, eller ta fram en skämskudde. 

MER LÄSNING: Svenska komedier – Filmtopp tipsar!

NÄSTA ARTIKEL