Big Little Lies säsong 2

"Big Little Lies" (säsong 2, avsnitt 1-3)

  • 7 x 60 min
  • Drama, mysterium
  • HBO
Uppdaterad 03 december 2019 kl. 19:12 | Publicerad 09 juni 2019 kl. 18:06
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.

"Big Little Lies" fortsätter att briljera med tv-världens bästa skådespelerskor.

Den första säsongen av "Big Little Lies", som då kallades för en miniserie, blev ett sådant fenomen att det blev omöjligt för gänget att inte komma tillbaka och göra en fortsättning. Denna gången får Reese Witherspoon, Nicole Kidman och de andra osannolikt duktiga skådespelerskorna dessutom "hjälp" av självaste Meryl Streep.

  • I rollerna:
    Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Alexander Skarsgård, Meryl Streep, m.fl.
Big Little Lies
"Big Little Lies". Foto: HBO Nordic

Kärnan i den första säsongen var Alexander Skarsgårds och Nicole Kidmans relation som det gifta paret Wright. Monstret som dolde sig under ytan av Skarsgårds karaktär gav både honom och Kidman, alla skådespelarpriserna (välförtjänt) i miniseriekategorierna efteråt.

Spoilervarning! Slutet i säsong 1 nämns i trailern och i fortsättningen av recensionen.

https://www.youtube.com/watch?v=kHHKlV0r5LM

Den andra säsongen tar del efter händelserna i finalavsnittet av den första säsongen, där Skarsgårds kvinnomisshandlande och våldtäktsman till karaktär slutligen möter sitt öde i botten av en trappa. Våra kvinnliga huvudrollskaraktärer ljuger alla ihop att han snubblade och föll, men de vet såklart den egentliga sanningen... som tär på dem alla på olika sätt.

Witherspoon, Zoë Kravitz och Laura Derns karaktärer har dessutom alla egna problem i sina respektive relationer. Men mest intressant är det givetvis att få följa Kidmans hantering av saknaden efter sin nu döda make, äntligen fri från monstret men samtidigt saknar hon alla de fina stunderna de delade tillsammans.

Ännu mer intressant blir det när Skarsgårds sörjande mamma, spelad av fantastiska Meryl Streep, kastas in i leken. Oförmågan att ta in faktumet att hennes son kunde vara något annat än hennes fina lilla pojke, gör att vi får flera hjärtskärande scener mellan henne, Kidman och Shailene Woodley.

Nicole Kidman och Meryl Streep i "Big Little Lies"
Nicole Kidman och Meryl Streep i "Big Little Lies". Foto: HBO Nordic

För oss svenskar får vi faktiskt också se Skarsgård återvända till "Big Little Lies", men genom ytterst små korta segment i form av tillbakablickar och mardrömsliknande sekvenser. Vilket känns som helt rätt lösning, då hans "ande" trots allt fortfarande har en så pass stor roll i många av de andra karaktärernas liv.

Baserat på de tre första Big Little Lies-avsnitten är det en stark fortsättning, med möjlighet för en ännu starkare upplösning i slutet. Det är en fröjd att få spendera såhär mycket tid med några av världens absolut bästa skådespelerskor. Det är bara att tacka och ta emot.

NÄSTA ARTIKEL