Nu på bio

Det senaste på biofronten!

En pudel i flocken

En pudel i flocken (2021)

 • 1 tim 36 min
 • Äventyr
Matilda Lindblom | Recension
24 maj 2021
Matilda Lindblom | Recension
24 maj 2021

Ett animerat äventyr med ett budskap om att tro på sig själv.

Tänk dig en korsning mellan "Lejonkungen", "Oliver och gänget" och "Lady och Lufsen 2: Ludde på äventyr" och du får "En pudel i flocken". En varm familjefilm med ett viktigt budskap om att vara nöjd med den du är.

 • Regi:
  Alexs Stadermann
 • Manus:
  Fin Edquist
 • I rollerna:
  Jai Courtney, Samara Weaving, Jane Lynch m.fl.

En pudel i flocken handlar om pojken Freddie, som helst av allt vill bli en varulv precis som sin pappa. Men efter en olycksdrabbad natt förmodas pappan död och Freddie växer upp ganska osäker på sig själv trots att han låtsas ha självförtroende. När han ska förvandlas till varg för första gången går det inte riktigt som han tänkt sig och istället blir Freddie - en pudel. Hans flock skrattar ut honom och tycker inte att han är värdig. 

Men sedan träffar Freddie gatuhunden Batty på sin jakt efter månstenen han förlorat till glassgubben Cribb som var där natten Freddies pappa dog. Batty blir snart en vän i det tuffa livet i det fria och med tiden börjar Freddie acceptera den pudel som han har blivit tack vare Batty och andra vänner han möter i hundgården.

Det finns nästan inga nackdelar med En pudel i flocken som är en riktigt trevlig familjefilm. Det enda som störde mig var nog att det fanns en hel del bitar som var väldigt lika andra filmer speciellt Lady och Lufsen 2: Ludde på äventyr. För precis som Freddie rymmer Ludde och möter en flicka Angel som påminner väldigt mycket om Batty. Hundfångare är ute efter huvudkaraktärerna i båda filmerna. Batty och Angel känner sig båda lurade när de får reda på vem Freddie och Luddes pappor är - en varulv och Lufsen. Och så den ensamma och lite galne Cribb med sin glassvagn i En pudel i flocken som påminner en hel del om Hundfångaren i Lady och Lufsen 2. Allt detta trots att filmen baseras på en bok av Jayne Lyons

Dessutom lyckas de klämma in ett par Harry Potter-referenser. Vargflocken som heter Lupin i efternamn och en ilsken hund som heter Severus och även vargarnas tronsal som påminner lite om aulan i Harry Potter speciellt när en vithårig man slår med käppen i golvet. 

Men om du också gillar ovannämnda filmer kommer du och dina barn att älska En pudel i flocken. För den har samma anda om att acceptera sig själv, hitta nya vänner, starka familjeband, barnvänlig spänning, det goda vinner över det onda och en dos humor och värme. 

VIDARE LÄSNING: 10 familjefilmer du måste se!

NÄSTA ARTIKEL