Nu på bio

Det senaste på biofronten!

The Mandalorian. Foto: Disney Plus

The Mandalorian (Säsong 2, avsnitt 1)

  • 52 min
  • Action, Sci-Fi
  • Disney+
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
30 oktober 2020
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
30 oktober 2020

Spännande säsongspremiär lovar mycket gott.

Disney Plus hann knappt släppa det sista avsnittet av The Mandalorians första säsong i Sverige innan säsongspremiären av säsong två skulle landa. För den som gillar första säsongen ser även den andra säsongen ut att bli en riktigt spännande historia.

  • Skapare:
    Jon Favreau
  • I rollerna:
    Pedro Pascal, Temuera Morrison, Amy Sedaris m.fl

Säsong två av "The Mandalorian" tar vid där den första slutade. Mando som precis lyckats undkomma Moff Gideon i ett storslaget slag fortsätter sin jakt på fler av "The childs" art. För att lyckas behöver han hjälp av andra mandalorians, men han vet inte var de befinner sig. Efter många om och men lyckas han ändå få tips om en plats där det ska finnas en på planeten Tatooine. 

Men det visar sig att denna påstådda mandalorian bara är en man med beskar'gam, utrustningen mandalorier bär. Denna utrustning är inte vilken som helst och Mando kräver att få den, som tillhör hans folk. Mannen går till slut med på det – på villkoret att han dödar det enorma drakliknande monster som plågat byn i generationer.

"The Mandalorian fortsätter att imponera."

Mandalorian säsong 2
Foto: Disney.

Jag har sedan jag recenserade den första säsongen nästan dagligen sett fram emot fortsättningen. I första avsnittet av säsongen finns allt som gjorde första säsongen så fantastisk. Häpnandsväckande miljöer är med och det är fortfarande lika snyggt gjort. Vi får höra samma episka musik av nu Emmybelönade Ludwig Göransson och så får vi höra samma lite småtrötta Mando. Kanske är det till och med att det görs ännu bättre nu. Och du kan vara lugn, seriens egentliga stjärna är sjävklart med. Baby Yoda är nu om möjligt gulligare och ännu roligare att se på. Han kommer förhoppningsvis få än mer spelutrymme och plats i fortsättningen.  

Det är svårt att dra för stora slutsatser efter enskilt avsnitt, speciellt om en serie som The Mandalorian. Men jag tycker mig ändå kunna ana en spännande säsong med högklassig, storslagen action. Första avsnittet bjuder utöver sin intressanta handling på flera vinkningar till tidigare Star Wars-filmer och karaktärer, något jag tror kommer att gå hem oss alla inbitna fans. Jag gillar också att seriens skapare Jon Favreau här gjort mer utrymme för humor. Det fnissas åt roliga droids och, så klart, Baby Yoda.

Det stora monstret i avsnittet som Mando tvingas möta är en uppvisning i visuella effekter. Bilderna i avsnittet fortsätter också att briljera och avsnittet bjuder på ett par bildrutor som är helt magnifika och som jag rent av funderar på att sätta upp som tavlor.

Det är helt klart en spännande höst och säsong som vi har att se fram emot på Disney+. Om fortsättningen av "The Mandalorian" håller samma nivå som första avsnittet  kan det bli så att uppföljaren toppar första säsongen. Men skulle något hända Baby Yoda, ja, då vet jag inte vad jag tar mig till.

För fler recensioner --> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL