Recension: Fleishman Is In Trouble (säsong 1)

Recension: Fleishman Is In Trouble (säsong 1)

  • 8 x 40–70 min
  • Drama
  • Disney+
22 februari 2023 kl. 20:02
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.

"Spännande mysterium och rolig igenkänning"

Filmtopp har sett piloten av "Fleishman is in Trouble" som nu finns att streama i sin helhet på Disney+. Läs vidare för att veta vad vi tycker.

  • Skapare:
    Taffy Brodesser-Akner, Michael Goldbach
  • I rollerna:
    Jesse Eisenberg, Claire Danes, Lizzy Caplan, Adam Brody m.fl.

I dag har hela säsongen av miniserien Fleishman is in Trouble haft premiär på Disney+. Serien är baserad på Taffy Brodesser-Akners bok med samma namn och handlar om den nyskilde 41-årige läkaren Toby Fleishman (spelad av Jesse Eisenberg) och hur han balanserar sitt nya liv som deltidsförälder med jobbet och umgänge med gamla vänner (Adam Brody och Lizzy Caplan).

Dessutom är han ny – och väldigt populär – på dejtingapparna. Ett spännande mysterium drar igång då exfrun Rachel (Claire Danes) plötsligt försvinner. Toby tvingas ifrågasätta sin syn på deras äktenskap för att kunna förstå vad som hänt med henne. 

Kort sagt är det en serie som utlovar bra skådespelare, spännande mysterium och roliga igenkänningsfaktorer. 

Bekant men fräscht

Serien får mig att tänka på flera andra serier. När Toby står med sina kollegor vid en patient och frågar vad de tror har hänt med individen tänker jag på House, men det är ändå inte helt samma koncept i Fleishman is in Trouble. Den allvetande kvinnliga berättarrösten för tankarna till Desperate Housewives, men det är inte heller helt samma sak. I och med att denna nya serie handlar om en singelperson i New York tar det mig såklart också till Sex and the City, men återigen är det inte heller exakt samma koncept. Och att frun, i detta fall exfrun, försvinner har man sett flera gånger, bland annat senast i Netflix-filmen Last Seen Alive (2022).

Med andra ord känns Fleishman is in Trouble bekant men på ett nytt och fräscht sätt. Det är en spännande och fängslande serie helt enkelt – och det fungerar.

Serien är snyggt filmad, men de långa pauserna mellan scenerna får mig att tänka på något annat, även om den fängslande historien får mig att vilja fortsätta titta vidare. 

Piloten får en stark 3 av 5 i betyg, men serien har potential att nå upp till 4 av 5. Jag kommer att se mer.

"Fleishman is in Trouble" finns att streama på Disney+ från och med i dag, den 22 februari.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL