Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Oss igen. Foto: Disney+

Oss igen (2021)

  • 7 min
  • Animerat, familj
  • Disney+
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
05 juni 2021
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
05 juni 2021

Dansen i fokus i ny kortfilm.

Då och då släpper Disney nya kortfilmer till sin streamingtjänsts redan enorma bibliotek. Nu har nästa lilla film kommit och det är en trevlig sådan med dansen i fokus.

  • Regi:
    Zach Parrish

I en sliten gammal soffa sitter en äldre man och ser på TV. Hans fru vill att han ska sluta titta och dansa istället, men han är butter och sitter till hennes stora besvikelse kvar. Men när det börjar regna utanför dem, så händer något med gubben. Så börjar Disneys kortfilm Oss igen (eller Du och Jag som den även heter på Disney+). Filmen var från början tänkt att visas tillsammans med Raya och den sista draken på bio.

Mysigt och svängigt med Disney

Det är inte det enklaste att recensera en film på sju minuter, men trots att filmen är över innan du hinner värma upp en fryst färdigrätt i mikron, så bjuder den på en hel del känslor och flera lager. Typiskt Disney är den också vansinnigt visuellt vacker. Musiken som genomgående är i filmens centrum, då filmen helt saknar repliker, är oerhört svängig.

Efter filmens slut blir jag kvar en stund i soffan och funderar över vad man egentligen vill säga med den. Jag tänker inte avslöja vad jag tror att det är, men det jag kan säga är att detta är helt klart sevärt. Vill du se mer i samma stil så ligger "Själen" inte allt för långt bort.

NÄSTA ARTIKEL