Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Big Shot (säsong 1, avsnitt 1-3)

Big Shot (säsong 1, avsnitt 1-3)

  • 10 x 42 min
  • Drama, Sport, Komedi
  • Disney+
Jonatan Blomberg | Recension
15 april 2021
Jonatan Blomberg | Recension
15 april 2021

Big Shot är perfekt för Disney+

Det finns möjligtvis inte alltför mycket som känns nyskapande eller överraskande med ”Big Shot”, men i serien finns fortfarande en fin och lärorik historia om att bli bättre som människa.

  • Skapare:
    David E. Kelley, Dean Lorey
  • I rollerna:
    John Stamos, Jessalyn Gilsig, Darcy Rose Byrnes m.fl.
Big Shot Disney+
Foto: Disney+

Det känns i vanlig ordning som att tv-skaparen David E. Kelley, som ligger bakom "Big Little Lies", "The Undoing", "Big Sky" och mängder av advokatserier, alltid har en ny serie på gång.

I hans senaste tv-serie så går vi däremot tillbaka i tiden, till känslan i hans gamla goding Boston Public, serien som utspelade sig på en high school-skola i Boston. 

Big Shot utspelar sig på flickskolan "Westbrook School for Girls" och följer den (åtminstone fram tills nyligen) framgångsrike baskettränaren Marvyn Korn (John Stamos).

Coach Korn håller rekordet i flest vunna titlar i den amerikanska college-basketligan, men är känd för att ha styrt sina lag med järnhand och ett hett temperament. Så, när han under ett raseriutbrott kastade en stol på domaren, förpassades han slutligen ut ur ligan – och plötsligt står han utan varken jobb eller möjlighet att arbeta med det han brinner för mer än något annat.

Om du nu tror dig veta på ett ungefär var handlingen är på väg, så har du troligtvis rätt. Har man sett liknande filmer eller serier i stil med Mighty Ducks eller Cobra Kai, så kommer själva grunden till berättelsen knappast att förvåna.

RECENSION: The Mighty Ducks: Game Changers

En rikemansknös, med en särskilt talangfull basketdotter, ser nämligen chansen att värva en av landets bästa tränare till dotterns flickskola – och efter en donation till skolan så är Korn, motvilligt, på väg till sitt nästa jobb.

Väl på plats möts Korn och hans nya lag av diverse olika kulturkrockar, där hans hårda sätt uppenbarligen inte fungerar på hans nya spelare. Samtidigt som han lyckas förändra spelarnas egna sätt att tänka, så händer samma sak även med honom själv.

Det faktum att Korn själv har en tonårsdotter i samma ålder som spelarna i hans nya lag, ger honom en ny chans att förstå och vårda sin relation med dottern.

Om du nu inte tycker att det här låter som ett upplägg för en serie som kommer att passa dig, så kommer du troligtvis inte att gilla Big Shot. Med det sagt faller den här serien helt klart under den delen av Disneys produktioner som är mer riktade mot ungdomar – och möjligtvis föräldrar eller basketintresserade.

Serien är genuint välskriven och i stort sett samtliga skådespelarinsatser levererar vad som förväntas – och John Stamos är verkligen som klippt och skuren för sin roll.

QUIZ: Vad kan du om Disney+?

NÄSTA ARTIKEL