Victoria Silvstedt: En gränslös historia (2021)

Victoria Silvstedt: En gränslös historia (2021)

  • 42 min
  • Dokumentär
  • Discovery+
Filmtopp
15 oktober 2021 kl. 10:10
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.

En gränslös aptitretare

Från SM i störtlopp till årets Playmate, Victoria Silvstedt har hunnit med mycket. Eric Diedrichs har sett dokumentären "En gränslös historia" som ger en glimt av den svenska stjärnans karriär.

  • I rollerna:
    Victoria Silvstedt m.fl.

Det är svårt att inte bli imponerad när man ser Victoria Silvstedt: En gränslös historia, en ny dokumentär på discovery+ om den svenska ikonen. Hon verkar så jäkla disciplinerad och orädd. Förmodligen är hon det med, kanske inte orädd men i vart fall modig.

I cirka 40 minuter gör vi korta nedslag i olika delar av hennes liv, från hästtjejens i Bollnäs till affärskvinnan i Monaco. Däremellan hinns det med mycket, chockerande mycket. Bland annat turnerandet med Bon Jovi, modelltiden i Paris med rumskompisen Melania Trump (Donald var "ego, ego, ego" berättar Silvstedt), filmkarriären i Los Angeles, eurodiscoplattan på 90-talet, tiden med Hugh Hefner i The Playboy Mansion, hur hon blev en börshaj efter finanskraschen 2008, välgörenhetsgrejerna i Nice. För att nämna lite.

Hon har inte suttit still den där Victoria, det vill jag lova dig.

Hade gärna fått vara längre

Victoria Silvstedt
Foto: Bingo Rimér/discovery+ 

Speltiden på dokumentären tar slut illa kvickt och när eftertexterna rullar känner jag mig lite irriterad över att detta var "allt". Här finns så många spännande grejer att gräva djupare i och filmen borde vara åtminstone dubbelt så lång. Kanske hade det även fungerat som TV-serie? Jag hade velat veta mer om hennes nästa projekt, gått in djupare på alla de spännande mötena hon har haft under åren. Även de svårare bitarna, de nämns bara i förbifarten.

MER LÄSNING:

När jag pratade med Victoria berättade hon att hon skriver en bok, den ser jag fram emot. Tills dess får detta ses som en intensiv aptitretare.

"Victoria Silvstedt: En gränslös historia" finns nu att se på discovery+.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL