Nu på bio

Det senaste på biofronten!

The Pact

The Pact (säsong 1, avsnitt 1-2)

  • 6 x 55 min
  • Thriller
  • C More
Sofia Olovsson | Recension
25 maj 2021
Sofia Olovsson | Recension
25 maj 2021

En ny spännande thrillerserie som inte riktigt når upp till sin fulla potential.

"The Pact" är en nylanserad thrillerserie på C More om en grupp kvinnor som tvingas handskas med en stor hemlighet som hotar att förgöra dem alla.

  • Skapare:
    Pete McTighe
  • I rollerna:
    Laura Fraser, Julie Hesmondhalgh, Eiry Thomas m.fl.

På ett litet bryggeri, som numera ägs av den unge och arrogante Jack (Aneurin Barnard), jobbar de fem kvinnorna vi får följa, i en serie där vänskap och lojalitet sätts på prov. 

The Pact
Foto: C More

Efter att Jack tagit över det gamla familjeägda bryggeriet efter sin far, så har de anställda blivit mer eller mindre ignorerade och den nya chefens popularitet har minskat drastiskt. Efter en gemensam arbetsfest bestämmer sig några av kollegorna för att hämnas på chefen, men deras busstreck leder istället till hans död. 

Nu måste de kvinnliga kollegorna bestämma sig för om de ska berätta sanningen eller låta deras hemlighet förseglas för all framtid. De bestämmer sig för att försöka dölja allt, men frågan är om någon är dem på spåren trots allt. 

VIDARE LÄSNING:  Recension: Något om Emma (2021)

Inget nytt påhitt.

De två första avsnitten av "The Pact" på C More lyckades fånga mitt intresse, men samtidigt fanns det något i serien som skavde. 

En thrillerserie där vi får följa ett gäng kvinnor som försöker dölja ett mord låter otroligt frestande i mina öron, och mina förväntningar var därför väldigt höga. Förväntningar möttes delvis då jag verkligen gillar dessa kvinnliga karaktärer vi får möta i serien, där alla har olika bakgrunder och livserfarenheter. 

Det som dock får några minus är handlingen. Ett oskyldigt mord som inte var meningen, där valet att berätta för polisen självklart struntas i och hemligheten måste döljas till varje pris är inget nytt påhitt. Det bästa av allt är att Jag vet vad du gjorde förra sommaren-tematiken spelar en stor roll i The Pact, då kvinnorna tvingas betala en stor summa pengar till en mystisk person som påstås veta allt om vad som hände den där kvällen. Det är med andra ord inget man inte har sett förut.

VIDARE LÄSNING: Allt nytt på C More i maj 2021. 

Men utöver den typiska thriller-handlingen om ett oskyldigt mord som måste döljas till varje pris är The Pact en sevärd serie med riktigt bra skådespelarinsatser, speciellt från Laura Fraser i rollen som Anna. 

Jag tror att handlingen hade kunnat utvecklats mer då serien inte riktigt når upp till sin fulla potential. Berättelsen är tyvärr inte så komplex som jag hade hoppats på, men karaktärerna är desto mer intressanta.

"The Pact" går att streama från och med idag (25/5) på C More och jag kan ändå rekommendera den, då seriens koncept faktiskt är riktigt spännande med bra och intressanta karaktärer. 

NÄSTA ARTIKEL